Beharangozó: Nottingham Forest - Manchester United

Vasárnap délután a Nottingham Forest otthonába látogatnak a Vörös Ördögök.


Hosszú kihagyást követően először játszik egymás elleni bajnokit a két csapat Nottinghamben, a legutóbbi ilyen Premier League találkozóról pedig nincsenek szép emlékei a Forestnek. 

 

Ahhoz, hogy a legutóbbi nottinghami PL találkozójukat megnézzük egészen 1999-ig kell visszautaznunk az időben, azóta az élvonalban eddig csak az Old Traffordon találkoztak a felek tavaly decemberben, ahol a United 3-0-ra tudott nyerni. Emellett volt még két Ligakupa csörtéjük is a csapatoknak, de ezekből is vesztesen kerültek ki vasárnapi vendéglátóink, ráadásul mióta a nottinghamiek visszatértek a Premier League-be, még csak gólt sem tudtak szerezni a rekordbajnok ellen, viszont 8-at kaptak.

 

A United megint abban a helyzetben van, hogy hét közben is mérkőzést jászhatott, ahol mondhatjuk nyugodtan, hogy nem volt szerencséje a srácoknak, ráadásul a védelem két alapemberét, Raphael Varane-t és Lisandro Martinezt is elveszítették. A francia az eddigi információk alapján csak néhány hetet lesz kénytelen kihagyni, argentin társa visszaérésére viszont már csak a következő szezonban kerülhet sor, hiányuk pedig érzékeny veszteség lehet a szezon hajrájában a holland menedzsernek.

 

Ezt tetőzi, hogy az eddigi gólfelelős, Marcus Rashford sem bevethető és egyelőre Luke Shaw sem áll Ten Hag rendelkezésére. Hogy beszéljünk azért jó hírekről is, Casemiro eltiltása lejárt, így a brazil középpályás ott lehet a kezdőben vasárnap, a hírhedt Maguire - Lindelöf duo pedig most bizonyíthat.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Forest: Aurier (zúzódás), Lodi (zúzódás), Scarpa (térdsérülés), Yates (vállsérülés), Biancone (térdsérülés), Boly (combsérülés), Henderson (combsérülés), Kouyate (combsérülés), Niakhate (combsérülés), Richards (vádlisérülés), Wood (combsérülés)

 

United: McTominay (egészségügyi probléma), Rashford (izomsérülés), Shaw (combsérülés), Garnacho (bokasérülés), Heaton (bokasérülés), Martinez (lábsérülés), Varane (izomsérülés), Van de Beek (térdsérülés)

 

 

Érdekességek: 

 

Ez lesz a Nottingham első hazai bajnokija a Manchester United ellen 1999 februárja óta, mely találkozón 8-1-re kikaptak. A találkozón a csereként beállt Ole Gunnar Solskjaer 4 gólt is szerzett.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a Vörös Ördögök legutóbbi 9 Forest elleni találkozójukat megnyerték (ebben a szezonban 3-szor mérkőztek meg). A rekordbajnok korábban két csapatot tudott 4 alkalommal is legyőzni egy idényen belül, ők a Sheffield Wednesday (1993/94) és a Chelsea (2010/11) voltak.

 

A Manchester United legutóbbi 6 PL találkozóját megnyerte a Nottingham ellen és minden alkalommal legalább 3 gólt szereztek. Az angol élvonalbeli bajnokság történetében csak a Manchester City (8-at a Wolves ellen 1902-1932 között) és az Arsenal (7-et a Middlesbrough ellen 1930-1933 között) tudott több mérkőzést megnyerni zsinórban úgy, hogy legalább 3 gólt is szereztek.

 

A Nottingham Forest nyeretlen a legutóbbi 9 Premier League mérkőzésén 3 döntetlen és 6 vereség mellett és egyiket sem tudták kapott gól nélkül lehozni. Az összképet nézve a Forest mind a 23 bajnokiján nyeretlen maradt a szezonban, melyen gólt kapott (8 döntetlen, 15 vereség), 6 győzelmüket viszont kapott gól nélkül teljesítették. 

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 4 idegenbeli bajnokijukból 3-at elveszítettek 1 győzelem mellett holott az idény elején 10-ből veszítettek el összesen ennyit 5 győzelem és 2 döntetlen társaságában. Ten Hag csapata az idényben 14 idegenbeli bajnokiján 29 gólt kapott és 1978/79 óta nem kaptak 30 gólt az első 15 idegenbeli bajnokijukon.

 

A Nottingham ebben a szezonban ligacsúcsot jelentő 14 gólt kapott a tizenhatoson kívülről a bajnokságban és a Fulham volt a legutóbbi csapat a PL történetében a 2013/14-es idényben, amely ennél rosszabbul teljesített ebben a mutatóban a maguk 18 ilyen távolról bekapott találatával.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 11 (1 Forest siker, 2 döntetlen, 8 United siker)

Gólok: Forest 6, United 34

Megítélt és értékesített büntetők: 0

Kapott gól nélküli találkozók: Forest 0, United 6

Sárga lapok: Forest 21, United 15

Piros lapok: Forest 0, United 0

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Forest: V, V, D, V, V

 

United: V, D, V, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Forest - United 1-8 (1999.02.06.)

Forest - United 0-4 (1996.12.26.)

Forest - United 1-1 (1995.11.27.)

Forest - United 1-1 (1994.08.22.)

Forest - United 0-2 (1992.08.29.)

 

 

A két csapat legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

Forest: Johnson 8 gól, Awoniyi 4 gól, Dennis 2 gól, Gibbs-White 2 gól

 

United: Rashford 15 gól, Fernandes 5 gól, Sancho 4 gól, Martial 4 gól

 

 

Premier League, 31. forduló

Nottingham Forest - Manchester United

City Ground, 2023.04.16. 17:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Simon Hooper

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Forest: Navas - Williams - Felipe - McKenna - Toffolo - Danilo - Freuler - Worrall - Shelvey - Johnson - Gibbs-White

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Maguire - Lindelöf - Malacia - Casemiro - Sabitzer - Antony - Fernandes - Sancho - Martial

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Nottingham Forest - Manchester United

Premier League, 31. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!