Eriksen sikeres szezonzárásra ácsingózik

Christian Eriksen szeretné, ha a Manchester United mostani lendülete megmaradna és a Vörös Ördögök a szezon végéig harcban tudnának lenni a következő évi Bajnokok Ligája indulás kivívásáért, illetve két kupasorozatban még a trófeák megszerzéséért is.


A dán középpályás január óta először lehetett kezdő Premier League mérkőzésen, amikor vasárnap 2-0 arányban legyőzték a Nottingham Forestet a The City Groundon, amelyből úgyis hathatósan kivette a részét, hogy csak a kezdősípszó előtt negyedórával derült ki, már az első perctől a pályán lesz.

 

Az eredetileg a kezdőcsapatba jelölt Marcel Sabitzer a bemelegítés során megsérült, így a manchesteriek 14-ese jutott nagyobb szerephez azt követően, hogy a legutóbbi két, Everton és Sevilla elleni tétmérkőzés alkalmával a kispadról csereként már beszállhatott.

 

Eriksen olyan teljesítménnyel rukkolt elő Nottinghamben, amely során semmilyen jele nem látszott hosszabb, két hónapig tartó sérülésének, Bruno Fernandes és Casemiro társaságában pedig uralták a közzéppályát.

 

A trió tagjai hathatósan közreműködtek a győzelemhez szükséges helyzetkidolgozásban is, a megszerzett három pont segítségével a manchesteriek pedig felléptek a bajnoki dobogó legalsó fokára, miután a rivális Newcastle a fordulóban kikapott az Aston Villatól.

 

Amikor a MUTV-től arról kérdezték, az utóbbi időszak eredményei milyen hatással lehetnek a Bajnokok Ligája szereplésért vívott harcra, Eriksen így felelt:

"A végéig minden egyes mérkőzés nagyon fontos lesz - lesznek akik vissza fognak esni és lesznek olyanok is, akik előrébb lépnek majd."

 

"Szóval ha továbbra is olyan lendületben tudnánk maradni, mint most, akkor nagyon jó helyzetben lennénk ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a következő szezonbeli Bajnokok Ligája indulásunkat."

 

"Még rengeteg mérkőzés van hátra, de szeretnénk a lehető legtöbbet elérni."

 

"Azt gondolom, hogy a bajnoki cím egy kissé távoli cél lenne, de a többit tekintve csütörtökön revansot kellene vennünk Sevillaban és természetesen ott lesz még a kupa elődöntő is."

 

"Harcban akarunk állni és a lehető legtöbb mérkőzésen játszani, döntőkben szerepelni."

 

 

Sérülés miatt kihagyni kényszerült a United elmúlt két hónapban megélt sűrű programját, de a csapattársai által ez idő alatt nyújtott teljesítmény lenyűgözte Eriksent.

 

Úgy érzi, bár még nincs vége, de a célok elérésétől függően pozitívként lehet megítélni ezt a szezonjukat, amihez szerinte nagyban hozzájárul az is, hogy az öltözőn belül is nagyon jó hangulat uralkodik.

 

"Ők [a csapattársak] lenyűgöztek engem azzal, hogy milyen intenzitással és szinten játszottak végig. A mérkőzéseken nyújtott teljesítményeink még kívülről nézve is jól néztek ki."

 

"Ha figyelembe vesszük, hogy miként kezdtük a szezont, úgy értve, hogy a megérkezésem utáni első meccsemen még csatárként szerepeltem, akkor mostanra teljesen más a szerepköröm és a klubot is abszolút más légkör veszi körül, beleértve a pályán tapasztaltakat is. Nagyon jó energiák vannak a fiúk körül."

 

Eriksen arról is beszélt, milyen érzés volt számára újra Casemiro és Bruno Fernandes mellett játszani a középpályán és mit gondol, a következő hét napban rájuk váró két tétmérkőzésnek milyen önbizalommal vághatnak neki.

 

"Ők [Bruno és Casemiro] két kivételes játékos, akik tudják, hova mozogjanak, hova érkezik a labda, szóval nagyon könnyű beilleszkedni a velük való játékba még akkor is, ha hosszabb időt tőlük távol kellett töltenem. Általánosságban nagyon sokat segítettek nekem és a csapatnak egyaránt, ez pedig nagyon jó volt. Könnyedén tudtam visszailleszkedni."

 

"Biztos vagyok benne, hogy a következő két mérkőzésünknek tele energiával és magabiztossággal vágunk majd neki, mert tényleg mindkét sorozatban tovább szeretnénk jutni. Két élvezetes találkozóra van kilátás." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Európa-liga negyeddöntő, 2. mérkőzés

Brighton - Manchester United

FA-kupa, Elődöntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!