Eriksen: Erről álmodoztam az előző idényben

Christian Eriksen elismerte, hogy tavaly, mikor 8 hónap kihagyás után visszatért a pályára a Brentford színeiben még csak álmodozhatott arról, amit most a Manchester Unitednél megélhet.


A dán középpályás csatlakozott Erik ten Hag-hoz a Sevilla elleni Európa-liga visszavágót megelőző sajtótájékoztatón és arról kérdezték, hogy milyen érzés ismét trófeákért küzdeni.

 

"Egy évvel ezelőttre visszatekintve arról álmodoztam, ahol most vagyok" - válaszolta Eriksen.

 

"Akkoriban csak egy álom volt, hogy újra futballozhassak, illetve az is, hogy lépésről-lépésre ismét a legjobbak között lehessek. Szerencsés voltam, mert a menedzser azt akarta, hogy itt legyek."

 

"Mostmár jó egy éve élvezhetem újra a játékot és igyekszem mégjobb lenni és a lehető legmesszebbre jutni. Jó mókának élem meg, hogy már van egy trófeánk és még kettőt simán szerezhetünk."

 

 

Eriksenre újabb kihagyás várt miután január 28-án, az Old Traffordon az FA-kupa 4. fordulójában Andy Carrollnak köszönhetően bokasérülést szenvedett. Azonban kevesebb, mint 3 hónappal később a rendkívül elegánsan játszó középpályás visszatért és ismét pályára léphetett a kezdőben a Nottingham ellen 2-0-ra megnyert bajnokin. 

 

"Meglepet, hogy Carroll nem kapott sárga lapot" - mondta Christian, amikor az esetről kérdezték. "Nem gondoltam arra, hogy ez annyira súlyos lenne, hogy bukom a teljes szezont. Inkább azon aggódtam, hogy mikor térhetek vissza. Az egészségügyi személyzet nagyon jól teljesített, sikerült jó formában tartanom magam és most olyan, mint, ha nem is maradtam volna ki. Nagy pozitívum ez az egészségügyi stáb munkájára nézve."

 

Eriksen a Forest ellen eredetileg a padon kezdett volna, de a januárban kölcsönbe érkező Sabitzer a bemelegítéskor megsérült, így a dán vette át a helyét a kezdőben. Az osztrák játékos elutazhatott a csapattal Spanyolországba, így arra is megvan az esély, hogy akár mindketten a kezdőben találják magukat, mivel Bruno Fernandes eltiltás miatt nem állhat a holland menedzser rendelkezésére.

 

"Marcel hihetetlen dolgokat tud csinálni" - dicsérte Eriksen. "Mindenki igyekszik tenni a dolgát, próbál a lehető legjobban beilleszkedni. Fred is jól teljesített és Scott is, amikor játszottak. Azt hiszem mindenkivel sikerült már együtt játszanom, viszont Marcellel még keveset, mert a sérülésem után érkezett, de nagyon jó játékos."

 

A hét elején napvilágot látott statisztikák szerint Eriksen még nem veszített a Uniteddel, amikor Fernandes és Casemiro is a pályán voltak vele együtt. Ez egy 17 meccset felölelő sorozat és a dán középpályás azt szeretné, ha ez a sorozat tovább folyatódna amint összeáll ismét a trió. 

 

"Nem is tudtam, hogy ennyi meccsünk volt vereség nélkül, de egyértelmű, hogy akkor ezt folytatni szeretnénk most és amikor Bruno ismét bevethető lesz. Szerintem ez a középpálya az egyik legjobb, amiben játszottam. Ahogy a Forest elleni mérkőzés után is mondtam, ők nagyszerű játékosok, szóval számomra nagyon könnyű ebbe beilleszkedni, de bárkinek meg kell tudni ezt csinálni."

 

"Bruno most hiányozni fog, de amikor én is távol voltam, valaki átvette a feladataimat és most is így kell tennünk. Valakinek pótolnia kell a hiányt, amit most hagyott."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Európa-liga negyeddöntő, 2. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!