Miért nem népszerűsíti a Manchester United a kaszinókat és a fogadásokat?

Az online kaszinók és a fogadások világa ma már legalább annyira népszerű, mint a foci és az egyéb sportok. Amíg viszont sokszor hallhatunk arról, hogy maguk a sportolók népszerűsítik a fogadásokat például, addig a Manchester Unitedról ezt jelenleg nem igazán tudnánk elmondani. (X)


Bár, a játékosok még így is sok lehetőséget választhatnak arra, hogy minden megtudjanak az online kaszinó felületekről. Például, online kaszinó kritikák a kaszinomagyar.com weboldalán nagy számban elérhetőek, éppen ezért a kaszinók megismerésére érdemes ezt a felületet keresned.

 

Lássuk viszont most részletesebben is ezt a témát.

 

 

Az angol Premier League szabályai a kaszinó- és fogadási reklámokra vonatkozóan

Érdemes megjegyezni, hogy az angol Premier League szigorú szabályozásokkal rendelkezik a szerencsejátékkal kapcsolatos szponzorációkra és reklámokra vonatkozóan, ezeket a szabályokat pedig a kluboknak be is kell tartaniuk minden esetben. Még akkor is, ha például olyan népszerű weboldalakról van szó, mint egy legális magyar online kaszinó engedéllyel rendelkező felülete, ahol legálisan játszhatsz a téged érdeklő online kaszinóban. A liga számos tilalmat és korlátozást vezetett be annak érdekében, hogy korlátozza a szerencsejátékokkal kapcsolatos reklámok megjelenését a kiszolgáltatott személyek, különösen a gyermekek és fiatal felnőttek előtt.

 

A Premier League-ben a kaszinó- és fogadási reklámokra vonatkozó egyik legfontosabb szabály az a tilalom, hogy a 21 óra előtt közvetített mérkőzéseken tilos olyan mez szponzorációkat megjeleníteni, amelyeken fogadási cégek logói vagy nevei szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy a klubok nem jeleníthetnek meg semmilyen szerencsejátékkal kapcsolatos reklámot a mezükön a 21 óra előtt közvetített mérkőzéseken, hogy a fiatal nézők minél kevésbé legyenek kitéve az ilyen típusú reklámoknak.

 

A Premier League emellett a mérkőzések alatt betiltotta a szerencsejátékkal kapcsolatos reklámtáblák elhelyezését a pálya mellett. A kluboknak mindazonáltal tilos szerencsejátékkal kapcsolatos reklámokat elhelyezniük a stadion olyan területein, amelyek a pálya felől láthatóak, például a hirdetőtáblákon és a pálya szélén elhelyezett táblákon.

 

A Premier League korlátozásokat vezetett be a klubok és a játékosok közösségi média használatára is, ha szerencsejátékkal kapcsolatos tartalmak népszerűsítéséről van szó. A klubok és a játékosok nem népszerűsíthetik vagy reklámozhatják a fogadóirodákat vagy szerencsejátékokat a közösségi média fiókjaikon keresztül, hogy megakadályozzák a szerencsejátékok normalizálódását a fiatal és sérülékeny személyek körében.

 

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy az angol Premier League határozottan fellép a szerencsejátékkal kapcsolatos reklámozással szemben és a szabályozások célja a játékosok és a szurkolók jólétének védelme. E szabályok betartatásával a liga reméli, hogy megelőzheti a túlzott szerencsejáték káros hatásait az egyénekre és a társadalom egészére.

 

 

A Manchester United alapelvei a kaszinó- és fogadási reklámokkal kapcsolatban

A Manchester United a világ egyik legsikeresebb és legnépszerűbb labdarúgó klubja, amely világszerte nagy szurkolói bázissal rendelkezik. Ha kaszinó- és fogadási reklámokról van szó, a klubnak egyértelmű álláspontja van a kérdésben.

 

A klub fontosnak tartja a felelős szerencsejáték népszerűsítését és a kiszolgáltatott személyek védelmét a túlzott szerencsejáték okozta potenciális károktól. A Manchester United kijelentette, hogy csak olyan szponzorációs vagy hirdetési ajánlatokat vesz figyelembe, amelyek olyan szerencsejáték szolgáltató cégektől származnak, amik határozottan elkötelezettek a felelős szerencsejáték gyakorlatok mellett és amiket a megfelelő hatóságok szabályoznak.

 

Bár a múltban is voltak szerencsejáték vállalatoktól származó reklám felajánlásaik, a klub gondosan mérlegelte az ilyen partnerségek lehetséges hatásait. A Manchester United tisztában van a Premier League által, a szerencsejátékkal kapcsolatos reklámokra vonatkozóan meghatározott szabályokkal és a klub elkötelezett is ezen előírások betartása mellett.

 

Ezen túlmenően a klub alapelveket határozott meg annak biztosítására, hogy minden szponzori partnerség összhangban legyen a klub értékeivel. A Manchester United olyan partnerségekre törekszik, amelyek elősegítik a felelős szerencsejátékot, és összhangban vannak a klub társadalmi felelősségvállalás és etikus üzleti gyakorlat iránti elkötelezettségével.

 

Végső soron a szponzorációs vagy reklámajánlat elfogadásáról vagy elutasításáról szóló döntés a klub vezetőségén múlik, amelynek alaposan mérlegelnie kell, hogy az ilyen partnerségek milyen hatással vannak a klub márkájára és hírnevére. A Manchester United továbbra is elkötelezett a felelősségteljes szerencsejáték népszerűsítése és a veszélyeztetett személyek védelme mellett a túlzott szerencsejátékok potenciális káros hatásaival szemben.

 

Éppen ezért, különösen figyelembe veszi a Premier League szigorú szabályait is, köztük a 21 óra előtt közvetített mérkőzésekre vonatkozó pontokat.

 

Melyik Manchester United játékosnak volt gondja kaszinókkal kapcsolatban?

2020-ban jelentették, hogy a Manchester United játékosának, Phil Jonesnak gondjai voltak a szerencsejátékokkal. A hír azután látott napvilágot, hogy a játékos felesége, Kaya Hall állítólag egyetlen éjszaka alatt 25 000 fontot veszített egy manchesteri kaszinóban. A hírek szerint Jones megpróbált segíteni feleségének visszaszerezni az elvesztett pénzt.

 

Ez az eset rávilágít a felelős szerencsejáték gyakorlatok fontosságára és arra, hogy az egyéneknek segítséget kell kérniük, ha úgy gondolják, hogy szerencsejáték szokásaik problémássá válnak. Emellett kérdéseket vet fel a labdarúgás és a szerencsejátékok közötti szoros kapcsolat lehetséges kockázataival kapcsolatban, különösen a szponzori és reklámpartnerségekkel összefüggésben.

 

A Manchester United világossá tette, hogy felelősségteljes megközelítést alkalmaz a szerencsejátékkal kapcsolatos kérdésekben, és igyekszik előmozdítani a felelős szerencsejáték gyakorlatokat. A Phil Jones-szal kapcsolatos incidens kiemeli ezen elvek fontosságát, valamint azt, hogy az egyéneknek és a szervezeteknek felelősségteljesen kell megközelíteniük a szerencsejátékot.


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!