Beharangozó: Tottenham - Manchester United

Csütörtök este a Tottenham otthonába látogatnak a Vörös Ördögök.


Közeledik a 2022/23-as szezon vége és csupán 8 mérkőzése van hátra a bajnokságból Erik ten Hag csapatának, amely még mindig arra törekszik, hogy bebiztosítsa helyét a legjobb 4 között, mely a Bajnokok Ligája indulást jelentené a következő idényben, ez a terv pedig jó eséllyel meg is valósítható, ha rápillantunk a tabellára.

 

A United jelenleg a 4. helyen tanyázik azonos pontszámmal (59), mint a 3. helyen álló Newcastle, ám a Szarkák 1 bajnokival többet játszottak már, így akár a dobogó legalsó fokára is oda lehetne érni. Az szinte biztos, hogy pontazonosság esetén a Newcastle kerülne jobb helyzetbe, mert jelen állás szerint a rúgott góljaik száma 8-cal több, mint a rekordbajnoké, míg a kapott találatoké pedig kevesebb 12-vel.

 

Az üldözők, bár most pontszámban közel vannak, ha a srácok odafigyelnek és képesek lesznek a mérkőzések javát megnyerni, akkor nem lehet probléma. Az 5. helyen lévő Aston Villa 54 pontot gyűjtött eddig, viszont 3-mal több meccset játszott, mint a United, a 6. Spurs pedig 53 pontot harácsolt össze és 2 meccsel játszottak többet a Vörös Ördögökhöz képest. Ráadásul most egymás után mindkét üldözővel találkozik a United és adott a lehetőség a különbség növelésére is.

 

Bármennyire is furcsán, vagy szokatlanul hangzik, jelen pillanatban a Villa elleni találkozó tűnik nehezebbnek, hiszen a birminghami alakulat kiváló formában van, a Spurs azonban gyengélkedik, épp a napokban küldték el aktuális menedzserüket, legutóbbi két bajnokijukat pedig elveszítették otthon a Bournemouth (2-3) és idegenben a Newcastle (6-1) ellen.

 

A szezon végének közeledtével kezdődik az általam kacsaidénynek is nevezett átigazolási időszak és, ha már ez így most feljött érdemes lehet megemlíteni, hogy a United egyik kiszemeltje a csatár poszt megerősítésére a Tottenhamben játszó Harry Kane lenne, a poén kedvéért le is pacsizhatnák gyorsan Londonban a nyári érkezését. Kíváncsi lennék a véleményetekre a kommentszekcióban, hogy Ti mit gondoltok erről a hírről/pletykáról?! Örülnétek az angol csatár érkezésének?

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Spurs: Bentancur (térdsérülés), Bissouma (bokasérülés), Emerson Royal (térdsérülés), Lloris (izomsérülés), Sessegnon (combsérülés)

 

United: Garnacho (bokasérülés), Heaton (bokasérülés), Martinez (lábsérülés), Varane (izomsérülés), Van de Beek (térdsérülés), Fernandes (bokasérülés), McTominay (egészségügyi probléma)

 

 

Érdekességek:

 

A Tottenham a legutóbbi 4 Premier League találkozóját elveszítette a Manchester United ellen, ennél hosszabb vereségszériájuk legutóbb 2001 szeptembere és 2004 szeptembere között volt a rekordbajnok ellen, akkor 7 meccset buktak zsinórban.

 

A Manchester United 39 alkalommal győzte le a Spurs-t a Premier League-ben, mely sorozatban egyetlen csapatnak sincs több győzelme egy adott ellenféllel szemben.

 

A Tottenham a legutóbb 21 hazai PL találkozójából mindössze 3-at tudott megnyerni a Vörös Ördögökkel szemben 7 döntetlen és 11 vereség mellett. Azt a 3 győzelmet zsinórban érték el 2016 áprilisa és 2018 januárja között.

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi 15 hét közben (kedd, szerda, csütörtök) megrendezésre kerülő Premier League találkozójukból mindössze 1-et veszítettek el 9 győzelem és 5 döntetlen mellett, ebben a szezonban pedig mind a 7 ilyen mérkőzésén veretlen (5 győzelem, 2 döntetlen).

 

A Spurs a legutóbbi 26 hazai bajnokijának egyikét sem adta döntetlenre, 18 győzelmet hoztak össze 8 döntetlen mellett és a legutóbbi 108 hazai PL találkozójuk mindegyikén gólt is tudtak szerezni. Ez a leghosszabb ilyen sorozat, egyetlen csapat sem tudott ennyi találkozót játszani úgy, hogy közben ne esett volna be egy 0-0-s döntetlen otthoni környezetben. A Tottenham Hotspur Stadion így egyike annak a 3 létesítménynek, melyben a PL történetében még soha nem játszottak gólnélküli döntetlent az ott pályára lépő csapatok. A másik kettő Burnden Park és az Okwell, mindkettőben 19 Premier League találkozót játszottak a hazai csapatok.

 

Erik ten Hag csapata legutóbbi 3 bajnokiját 5-0-s összesítéssel nyerte meg, viszont négy PL találkozót zsinórban kapott gól nélkül nem tudtak megnyerni 2013 februárja/márciusa óta, amikor a rekordbajnok Sir Alex irányításával egymás után 6 bajnokit húzott be kapott gól nélkül.

 

A Manchester United ebben a szezonban 29 gólt kapott idegenbeli bajnokikon, ennél többet csak az előző idényben kaptak vendégségben (35). A kontraszt nagy, mert az Old Traffordon ugyan ez a mutató mindössze 8 gól, így a 21 gólos különbség a két kategóriában jelenleg a legnagyobb ebben az idényben.

 

A világbajnokságot követő első 10 bajnokiján Marcus Rashford 10 gólt is szerzett, viszont a legutóbbi 5 PL találkozójuk során csupán 1-szer tudott eredményes lenni és az ebben a szezonban eddig elért 15 góljából mindössze 3 született idegenben.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 61 bajnoki (10 Spurs siker, 12 döntetlen, 39 United győzelem)

Gólok: Spurs 59, United 106

Kapott gól nélküli mérkőzések: Spurs 8, United 29

Megítélt büntetők: Spurs 2, United 8

Értékesített büntetők: Spurs 2, United 8

Sárga lapok: Spurs 96, United 109

Piros lapok: Spurs 1, United 4

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Spurs: D, D, GY, V, V

 

United: D, V, GY, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Spurs - United 0-3 (2021.10.30.)

Spurs - United 1-3 (2021.04.11.)

Spurs - United 1-1 (2020.06.19.)

Spurs - United 0-1 (2019.01.13.)

Spurs - United 2-0 (2018.01.31.)

 

 

A két csapat legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

Spurs: Kane 24 gól, Son 8 gól, Bentancur 5 gól, Hojbjerg 4 gól

 

United: Rashford 15 gól, Fernandes 5 gól, Antony 4 gól, Martial 4 gól, Sancho 4 gól

 

 

Premier League, 33. forduló

Tottenham Hotspur - Manchester United

Tottenham Hotspur Stadion, 2023.04.27. 21:15

 

 

A találkozó játékvezetője: Anthony Taylor

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Spurs: Forster - Romero - Dier - Lenglet - Porro - Skipp - Hojbjerg - Davies - Danjuma - Richarlison - Kane

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Lindelöf - Shaw - Dalot - Casemiro - Eriksen - Antony - Sabitzer - Rashford - Martial

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Tottenham - Manchester United

Premier League, 33. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!