Eriksen felidézi a tottenhames időket

Christian Eriksen a Premier League-be igazolását egy "flipper-géphez" hasonlította, miközben arra készül, hogy korábbi klubja, a Tottenham ellen lépjen pályára.


A középpályás a UTD Podcastban elismerte, hogy szembetűnő volt a különbség, amikor az Ajaxtól a Spurshöz érkezett, de a csütörtök esti ellenfélnél töltött - 2013 és 2020 közötti időszak - alatt bizonyította klasszisát.

 

A rendszeresen az Old Traffordra való költözéssel kapcsolatba hozott játékos ehelyett ellenünk játszott az észak-londoniak színeiben. 2014 elején gólt szerzett az Álmok Színházában a vendégek 2-1-es győzelme során, majd 2018-ban a Wembleyben egy első perces találatot jegyzett a fővárosi klub 2-0-s bajnoki diadala alkalmával.

 

"Nem tudom, hogy jó vétel voltam-e" - mondta. "Más volt. Mintha egy flipper-gépbe kerültem volna, mint egy kosárlabdameccs, folyamatosan fel-le. Az intenzitás. Technikailag nem lepődtem meg. Edzek és látom, hogy a játékosok minősége ugyanaz, mint Hollandiában, technikailag. De ha kimész egy meccsre, hűha, az intenzitás, az teljesen más."

 

"Ha elveszíted a labdát, akkor vége. Egyetlen ritmus létezik, csak fel és le. Az elején egy kicsit sokkoló volt megszokni."

 

"Andre Villa-Boas alatt akkoriban kikerültem a csapatból majd bekerültem abba. Azt hiszem, a klub és a csapat is egyszer fent volt, másszor lent. A top hat ellen sok meccset elvesztettünk, de ettől eltekintve rendben voltunk. Aztán ő elment, és Tim Sherwood vette át a szezon végén a csapatot, majd Poch [Mauricio Pochettino] jött."

 

 

"Nyilvánvalóan sokkal tovább volt Poch, mint a többi menedzser, és azt hiszem, amit csináltunk, amit létrehoztunk vele, az a csapat hihetetlen volt. Tanultam Pochtól. Az edzéseken kevesebbet labdáztunk, mint korábban, de a meccseken sokkal többet birtokoltuk azt. Vele sok kemény edzés volt, sok futás, ami fontos a fizikai rész miatt. Fiatalok voltunk, így számunkra ez volt a tökéletes, hogy felszabadultan játszhassunk."

 

Eriksen tisztában volt az állandó spekulációkkal, hogy a Unitedből csodáló pillantásokat vetnek rá, de akkoriban teljes mértékben a Spurs-re koncentrált.

 

"Azt hiszem, nagyon élveztem az ott töltött időt” - magyarázta. "Valóban nagyon-nagyon jó csapatunk volt. És minden alkalommal azt mondtam, hogy nem, nem fogok elmenni egy másik csapathoz a Premier League-be. Jól éreztem magam a Spursnél. Láthattam a lehetőségeket a jövőre nézve. Igen, beszélni [erről] az egy dolog, de megtenni, az már egészen más."

 

"Nem tudtam elképzelni magam máshol Angliában, így ez volt az oka annak is, hogy amikor elhagytam a Spurst, nem volt gondolatban, hogy a Premier League-ben maradjak. Nem terveztem, hogy visszajövök, de aztán két évvel később visszatértem, soha nem tudhatod, mi történik a futballban" - mondta.

 

Szerencsére az Internazionale és a Brentford után Christian most a United mezét viseli, és a 21:15-kor kezdődő rangadón a volt munkaadója megtorpedózására törekszik.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!