Beharangozó: Manchester United - Aston Villa

Az Aston Villa csapata érkezik az Old Traffordra vasárnap délután.


A hét közben döntetlenre végződő Spurs elleni bajnoki után hazai pályán játszhatnak a Vörös Ördögök, akiknek akár csak a vendég Villának nagyon fontos lenne a 3 bajnoki pont begyűjtése.

 

Ráadásul a birminghamiek nagyszerű szériában vannak, legutóbb február 18-án szenvedtek vereséget a bajnokságban, azóta pedig 10 PL találkozójukból 8-at megnyertek és csupán kettőt adtak döntetlenre. Mindkét ikszük idegenben született. A remek teljesítményüknek köszönhetően jelenleg az Európa-liga indulást jelentő 6. helyen tanyáznak azonos pontszámmal, mint a Tottenham, viszont a nyakukon van az egy meccsel kevesebbet játszó Liverpool, tehát nem árt hátrafelé is figyelniük.

 

Erik ten Hag fiai sajnos hét közben kiengedték kezükből az első félidő alapján biztosra vehető győzelmet és sajnos az idény során már nem először esett ez meg velük, viszont hazai közönség előtt kötelező hozni a vasárnapi találkozót, mert nem beton biztos még a top 4 és a Bajnokok Ligája indulás, amire nagy szüksége lenne a csapatnak.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Garnacho (bokasérülés), Heaton (bokasérülés), Martinez (lábsérülés), Varane (izomsérülés), Van de Beek (térdsérülés), Maguire (sérülés), McTominay (egészségügyi probléma)

 

Villa: Kamara (bokasérülés), Steer (izomsérülés), Bailey (combsérülés), Cash (vádlisérülés), Coutinho (combsérülés)

 

 

Érdekességek: 

 

A Manchester legutóbbi 3 Aston Villa elleni bajnokijából 2-őt elveszített 1 döntetlen mellett, ez pedig annyi vereség, amennyit az ezeket megelőző 51-ben szenvedtek el 37 győzelem és 12 döntetlen mellett.

 

A Villa Parkban aratott 3-1-es győzelmet követően Unai Emery csapata első bajnoki dupláját szerezhetné meg a United ellen az 1954/55-ös idény óta.

 

Az ebben a felállásban az előző szezonban rendezett bajnokit a Villa 0-1-re megnyerte, viszont 1930 márciusa/augusztusa óta nem nyertek zsinórban két egymást követő bajnokit a Vörös Ördögök ellen.

 

A Manchester United legutóbbi 14 hazai Premier League találkozóján veretlen maradt és mindössze 3-szor kellett osztozkodniuk a pontokon 11 győzelmük mellett, ez pedig jelenleg a leghosszabb veretlenségi sorozat a divízióban. Utolsó bajnoki vereségüket az Old Traffordon a Brighton ellen szenvedték el még az idény nyitóhétvégéjén.

 

Unia Emery irányításával az Oroszlánok 9 idegenbeli bajnokijukból mindössze egyet veszítettek el 6 győzelem és 2 döntetlen mellett. Az az 1 vereségük a Manchester City ellen volt februárban, 3-1-re kaptak ki.

 

Mióta Unai Emery a Villa menedzsere a csapat 20 Premier League találkozóból 9-en megőrizte kapuját a kapott góltól ez pedig mindössze 1-gyel kevesebb, mint amit az Arsenal élén tudott produkálni a spanyol mester 51 mérkőzés alatt.

 

Az Aston Villa legutóbbi 10 PL találkozóján veretlen maradt 8 győzelemmel és 2 döntetlennel. Legutóbb 2008 novembere és 2009 februárja között futottak hosszabb veretlenségi sorozatot, ami akkor 13 meccsre sikeredett az élvonalban. 

 

A birminghamiek menedzsere, Unai Emery 4 Premier League találkozójából 2-őt megnyert és 2-őt döntetlenre hozott csapatával a Manchester United ellen. A menedzserek között ez a legtöbb a United ellen és ő lehet az első, aki az első 5 Vörös Ördögök elleni összecsapásán is veretlen marad.

 

Marcus Rashford ebben az idényben 19 gólt szerzett az Old Traffordon minden sorozatot figyelembe véve. Az utolsó United játékos, aki egy szezonban többet jegyzett hazai pályán az Wayne Rooney, aki a 2009/10-es idényben 20 góllal is megörvendeztette az Álmok Színházának közönségét a különböző sorozatokban.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 55 (37 United győzelem, 13 döntetlen, 5 Villa siker)

Gólok: United 100, Villa 37

Kapott gól nélküli találkozók: United 27, Villa 7

Megítélt büntetők: United 7, Villa 1

Értékesített büntetők: United 5, Villa 1

Sárga lapok: United 82, Villa 78

Piros lapok: United 3, Villa 4

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye: 

 

United: V, GY, GY, GY, D

 

Villa: GY, GY, GY, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Villa 0-1 (2021.09.25.)

United - Villa 2-1 (2021.01.01.)

United - Villa 2-2 (2019.12.01.)

United - Villa 1-0 (2016.04.16.)

United - Villa 3-1 (2015.04.04.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Rashford 16 gól, Fernandes 5 gól, Sancho 5 gól, Antony 4 gól, Martial 4 gól

 

Villa: Watkins 14 gól, Ings 6 gól, Buendía 5 gól, Bailey 4 gól, Ramsey 4 gól, Luiz 4 gól

 

 

Premier League, 34. forduló

Manchester United - Aston Villa

Old Trafford, 2023.04.30. 15:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Jarred Gillett

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Lindelöf - Shaw - Dalot - Casemiro - Eriksen - Antony - Fernandes - Sancho - Rashford

 

Villa: Martinez - Young - Konsa - Mings - Moreno - Dendoncker - Luiz - McGinn - Buendía - Ramsey - Watkins

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!