Eriksen nyerte a Laureus "Év visszatérése" díjat

A Manchester United középpályása, Christian Eriksen nyerte el a Laureus „Év visszatérése” díját.


Christian hirtelen szívmegállást szenvedett a 2020-as Európa-bajnokságon Dániában színeiben mérkőzés közben - ez a pillanat pedig megállította a világot -, azóta azonban igazán figyelemre méltó felépülést produkált és ismét a legmagasabb szinten futballozik.

 

A 14-es számú játékosunk először 2022. januárjában tért vissza a profi labdarúgásba, miután beültetettek neki egy kardioverter-defibrillátort, majd a tavalyi szezon második felében a Brentfordban lenyűgöző teljesítményt nyújtott, így nyáron az Old Traffordra költözött.

 

A 31 éves játékos ebben a szezonban Erik ten Hag kulcsjátékosa volt, megmutatta a labdával kapcsolatos kiváló kvalitásait és tetszés szerint diktálta a mérkőzések tempóját.

 

A 2022-es katari világbajnokságon ismét képviselte Dániát, és a világ legjobbjai mellett szerepelt.

 

Eriksen felépülése, majd a klub és hazája iránt tanúsított példás hozzáállása olyannyira kiemelkedő, hogy a rangos Laureus-díj jelöltjei között szerepelt.

 

 

A 31 éves sportoló mellett a jelöltek között volt Annemiek van Vleuten kerékpáros, Francesco Bagnaia motoros, Jakob Ingebrigtsen atléta, Klay Thompson kosárlabdázó és Tiger Woods golfozó is.

 

A díj győztesét a Laureus Világsport Akadémia 71 tagja határozta meg, akik között olimpiai bajnokok, világrekorderek és számos más sportági nagyság, például a United legendája, Sir Bobby Charlton is szerepel.

 

Eriksen sikerét a hétfő esti díjátadón jelentették be, amelyen személyesen ő is részt vett.

 

Gratulálunk a díjhoz, Christian!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!