Csapathírek a Wolves meccs előtt

A Manchester United egy ritkának számító, mérkőzés nélkül eltelt hetet követően szombaton újra bevetésre indul, amikor a Wolverhampton Wanderers gárdáját fogadják az Old Traffordon.


A Vörös Ördögök újult erővel folytathatják hihetetlen 2023-as évi menetrendjüket, amely során a világbajnokság óta folytatódott klubszezonban 19 hét alatt 36 mérkőzésen léptek pályára. 

 

Bár a sorozatos meccsterhelésnek is köszönhetően a fáradtság megmutatkozott a Brighton & Hove Albion, illetve a West Ham United elleni vereségek alkalmával is, Erik ten Hag abban reménykedik, hogy köszönhetően az utóbbi egy hét pihenőjének, illetve a szezonbeli kiváló hazai formának, egy lépéssel közelebb kerülhetnek a következő szezonbeli Bajnokok Ligája szereplés kivívásához.

 

A United jelenleg egy ponttal előzi meg az ötödik helyen álló Liverpoolt és nagy nyomást helyezhetnek a Mersey-partiakra - akik hétfőn este a kiesés ellen küzdő Leicester City-hez látogatnak majd - egy esetleges győzelemmel a már biztosan bennmaradó Wolvesszal szemben.

 

Péntek délutáni, hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Erik ten Hag arról számolhat be, hogy a francia középhátvéd, Raphael Varane kész a visszatérésre egy hónapnyi hiányzását követően. A világbajnok játékos az áprilisi, Sevilla elleni 2-2-es döntetlenre végződött hazai Európa-liga negyeddöntő mérkőzés első félidejében szenvedett lábfej sérülést és azóta harcképtelen volt.

 

Azt illetően azonban kétségek merültek fel, hogy a csapat házi gólkirálya, Marcus Rashford hadra fogható lesz-e.

 

"Van egy problémája, egy sérülése a lábán, szóval ő egy nagy kérdőjel a holnapi napra vonatkozóan" - kezdte Ten Hag.

 

"Amiatt viszont nagyon boldogok vagyunk, hogy Rapha már visszatérhet."

 

"Rashford játéka kérdéses, több mint kérdéses. Így az ő játéka eléggé bizonytalan holnap."

 

 

Míg a 29 gólos Rashford elvesztése kétség kívül hatalmas érvágás lenne egy ilyen fontos találkozó előtt, Alejandro Garnacho újra bevethető opció lehet a támadószekcióban.

 

A 18 éves saját nevelés a West Ham elleni meccsnapi keretben már ott lehet és bár a kispadról nem állt be, az e heti Carringtonban elvégzett munkából ő is rengeteget profitált.

 

"Most már újabb egy hétnyi edzésmunka van a lábaiban" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Szóval igen, bevethető, azt pedig már láthattuk korábban, hogy milyen extrát képes hozzátenni a csapat teljesítményéhez."

 

Varane visszatérésével Luke Shaw visszatérhetne eredeti posztjára, a védelem bal oldalára, miután számos mérkőzésen keresztül alkották a hátsó alakzat tengelyét Victor Lindelöffel.

 

Scott McTominay és Tom Heaton továbbra sincsenek bevethető állapotban, míg Donny van de Beek és Lisandro Martinez a szezon hátralévő részére kidőltek. 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League, 36. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!