Rashford a szezon legjobbjának jelöltlistáján

A Manchester United játékosa, Marcus Rashford felkerült a “PFA Év Játékosa” 2022/23-as díjának hatfős jelöltlistájára.


Gólkirályunk a szurkolók által megszavazott díjra pályázik, miután elismerést kapott a Premier League-ben ebben az idényben nyújtott teljesítményéért, hiszen 31 mérkőzésen kezdőként 16 gólt szerzett, és további két alkalommal csereként is pályára lépett, valamint tempójával és gólérzékenységével komoly veszélyt jelentett az ellenfelek védelemére.

 

Bár a múlt hétvégén kihagyta a Wolverhampton Wanderers elleni 2-0-s győzelmet, remélhetőleg az angol válogatott játékos képes lesz növelni góljai számát, és továbbra is lenyűgöző teljesítményt nyújt, hiszen a Vörös Ördögöknek még három bajnoki mérkőzésük van hátra - szombaton idegenben a Bournemouth ellen, majd a jövő héten a Chelsea és a Fulham ellen hazai pályán.

 

Marcus februárban már begyűjtötte a PFA hónap legjobbjának járó díját, és Erik ten Hag első szezonja során végig fontos tagja volt a csapatnak.

 

 

A rajongókat arra kérik, hogy szavazzanak, a szavazás május 28-án, vasárnap éjfélkor zárul.

 

A United 10-es számú támadója öt másik, az élvonalbeli szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékossal áll szemben. Ketten képviselik a bajnoki cím legfőbb várományosát, a Manchester Cityt - a liga legjobb góllövője, Erling Haaland és a középpályás Kevin De Bruyne.

 

A második helyen álló Arsenalnak is van két játékosa a listán, a csapatkapitány Martin Odegaard és az angol szélső Bukayo Saka személyében.

 

Az utolsó esélyes a Tottenham kiválósága, Harry Kane, aki a hétvégi, Aston Villa elleni vereség alkalmával megszerezte 27. gólját a Premier League idei szezonjában.


 

A “PFA SZURKOLÓK ÉV JÁTÉKOSÁNAK” JELÖLTJEI:

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Erling Haaland (Manchester City)

Harry Kane (Tottenham)

Martin Odegaard (Arsenal)

MARCUS RASHFORD (UNITED)

Bukayo Saka (Arsenal)

 

Szavazni itt lehet:

https://www.90min.com/posts/vote-now-pfa-vertu-motors-fans-player-of-the-month

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!