Rashford lett a Manchester United Év Játékosa

Marcus Rashfordot választották a “Sir Matt Busby Év Játékosa” díj 2022/23-as nyertesének.


Ez az első alkalom, hogy a saját nevelésű játékos elnyerte a díjat, ami méltó jutalom a karrierje eddigi legjobb, 30 gólját produkáló szezonjáért.


 
A szurkolók a világ minden tájáról tömegesen szavaztak a wythenshawe-i születésű csatárra.


 
Az elismerés egyúttal büszke pillanat az akadémiánk számára is: Rashford az első klub által nevelt labdarúgó, aki 1998 - Ryan Giggs - óta elnyerte a “Sir Matt Busby Év Játékosa” díjat.

 

Rashy ráadásul duplázott, miután az este folyamán korábban elnyerte az “Év Játékosa” díjat is, melyet csapattársai szavaztak meg neki.

 

Bár Rashford számai önmagukban is sokat mondanak - a 30 gólja mellett 10-es számú játékosunk 11 asszisztot is jegyzett -, ezek mégsem adják igazán vissza idei varázslatos teljesítményét.
 

Marcus a jelenlegi szezonra - az elsőre az új menedzser, Erik ten Hag irányítása alatt - vitathatatlanul pályafutása legnehezebb szezonja után érkezett. A 2021/22-es idényben 32 fellépésen mindössze öt gólt szerzett, és a 24 éves játékos a 2021-es, Olaszország elleni gyötrelmes Eb-vereség óta nem szerepelt Anglia válogatottjában.
 

Rashford azonban elszántan tért vissza az előszezonra, és a Ten Hag-korszakot azzal indította, hogy győztes gólt szerzett a holland irányítása alatt elért első sikerünkben, az ősi ellenség Liverpool elleni 2-1-es diadal alkalmával.

 

És ez még csak a kezdet volt. A liverpooli meccset két újabb gól követte a lüktető, 3-1-es győzelem alkalmával a listavezető Arsenal ellen, majd az Omonia Nicosia és a Sheriff Tiraspol elleni Európa-liga-mérkőzéseken is betalált.
 

Októberben a West Ham United elleni szoros, 1-0-s győzelemmel elért 100. United-gólja is mérföldkőnek számított - erről a  fejesgólról a csatár később elismerte, hogy a légi képességein végzett hosszú távú munka eredménye volt.
 

Nem sokkal később Katarba utazott az angol válogatott tagjaként a világbajnokságra. A torna sikerrel zárult Rashford számára, aki három góllal - megosztva bár -, de hazája gólkirálya lett.

 

Miután visszatért Manchesterbe, Rashford figyelemre méltó formába lendült, 10 meccsen 10 gólt szerzett. A rivális City elleni drámai manchesteri derbin szerzett találata azt jelentette, hogy kilenc egymást követő mérkőzésen szerzett gólt az Old Traffordon, amivel beállította a “Busby Babe” Dennis Viollet 64 éves rekordját. Ha a következő hazai meccsen, a Reading elleni mérkőzésen nem születik egy vitatható döntés, Rashford megelőzte volna Viollet-t.
 

 

A gólok csak jöttek és jöttek. Januárban és februárban is ő lett a “Premier League Hónap Játékosa” (miután a szeptemberi díjat már megnyerte). Február volt az a hónap is, amikor a Ligakupa döntőjében a Newcastle United ellen a Wembleyben aratott 2-0-s győzelmünk alkalmával a létfontosságú második gólt szerezte.
 

A múlt csütörtöki Chelsea-mérkőzés előtt Rashford a szezon során már 14 alkalommal nyerte el a klub “Mérkőzés Embere” díját - kétszer annyiszor, mint legközelebbi kihívói (Bruno Fernandes, Casemiro).
 

Marcus a Kékek elleni mérkőzésen még egyszer betalált, és ezzel ő lett az első United-játékos, aki a Sir Alex Ferguson utáni korszakban elérte a 30 gólt, és beállította Robin van Persie 2012/13-as bajnoki címet hozó eredményét.

 

Bruno Fernandes, a Sir Matt Busby-díj kétszeres győztese (2019/20, 2020/21) a második helyen végzett, míg Lisandro Martinez a harmadik lett a szavazáson.
 

Nagy támogatottságot kapott Casemiro, a négyszeres győztes David De Gea és Luke Shaw is.
 

Rashford azonban gólzáporával megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Szép volt, Marcus!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!