Eriksen: Mutassuk meg, mire vagyunk képesek

Christian Eriksen optimizmussal tekint a következő idényre, szerinte a Manchester United sikeresen építhet az ígéretes első szezonra Erik ten Hag irányítása alatt.


A Vörös Ördögök 2022/23-ban diadalmaskodtak a Ligakupában, és nagyon közel kerültek ahhoz, hogy egy második trófeával gazdagodjanak, de az FA-kupa döntőjében a rivális Manchester Citytől szűk vereséget szenvedtek a Wembleyben.

 

A visszaszámlálás már javában tart az új szezon kezdetéig, Eriksen pedig reméli, hogy a Vörös Ördögöknél töltött második ciklusa még eredményesebb lesz a trófeák terén.

 

"Azt hiszem, a végén elégedettek voltunk egy trófeával, de természetesen szomorúak is, hogy elvesztettük a másik döntőt [az FA-kupában]" - gondolkodott Christian, miközben a 2023-as túra keretében az Egyesült Államokban beszélgetett a klubsajtóval.

 

"De azt hiszem, jó kezdet volt az új menedzserrel és személy szerint számomra is az első szezon, most már tényleg itt az ideje, hogy továbblépjünk és jobbak legyünk, mint az előző szezonban. Szóval a cél egyértelműen még több trófea és remélhetőleg minél több döntő, amibe bejutunk. Aztán tényleg megmutatjuk, mire vagyunk képesek a bajnokságban, de most már a Bajnokok Ligájában is." - mondta.

 

Bár még három felkészülési mérkőzés van hátra, 14-es számú játékosunk már nagyon várja, hogy újra pályára léphessen az Álmok Színházában, amikor augusztus 14-én a Wolves lesz a vendégünk a 2023/24-es Premier League első fordulójában.

 

Christian úgy véli, hogy az erős hazai forma ismét döntő fontosságú lesz, és a csodálatos szurkolótáborunk is kiveszi majd a részét a sikerből.

 

 

"Azt hiszem, az egész tavalyi szezonban kivételes volt az Old Traffordon játszani az összes győzelem alkalmával, amit szereztünk, szóval ez mindenképpen olyasmi, amit magunkkal kell vinnünk a következő szezonra" - mondta.

 

"A szurkolók segíteni fognak nekünk, és megpróbálunk valamit visszaadni nekik, hogy ők is szívesen jöjjenek a meccsekre. Ez biztosan egy szép első meccs lesz."

 

Természetesen az Bajnokok Ligája és annak minden pompája visszatér az Old Traffordra ebben a szezonban. Tekintettel arra, hogy a Vörös Ördögöknek milyen keményen meg kellett küzdeniük azért, hogy kivívják a helyüket a sorozatban, Eriksen úgy érzi, hogy ezt minden évben meg kell ismételni, és be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk versenyezni az európai futball csúcsrangadóin.

 

"Szerintem ez az egyik olyan torna, amelyen a legjobban élvezed a játékot, egyszerűen presztízstorna" - mondta a dán válogatott.

 

"Tudod, milyen nehéz bekerülni, amikor nem vagy ott, és most végre, amikor ott vagy, már csak arról szól, hogy minden évben ott legyél - amit persze a bajnokságban megpróbálsz elérni, de most élveznünk kell, hogy ott lehetünk, de azt is meg kell tudnunk mutatni, hogy mire vagyunk képesek a Bajnokok Ligájában."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!