Hojlund tényleg gyors

A Manchester United új szerzeménye, Rasmus Hojlund megerősítette a történeteket arról, hogy valójában mennyire gyors.


Az Atalanta edzője, Gian Piero Gasperini februárban elárulta, hogy a Serie A-s klubnál végzett tesztek kimutatták, hogy a csatár megdöbbentő sprintszámokra képes.

 

"Annyira gyors, hogy 11 másodperc alatt futja a 100-at, és még csak nem is szakad meg" - mondta Gasperini. "A magasságához képest alacsonyan van a súlypontja. Meggyőződésem, hogy nagyszerű karrierje lesz, napról napra erősebb."

 

Amikor megkérdeztük a dán válogatott csatárt, hogy a statisztikák helyesek-e, azt válaszolta: "Igen, határozottan. Nem tudom, hogy ez olyan-e, mintha mindig stopperrel állnának az oldalamon, de amikor edzés után bejöttünk, azt mondták, hogy elég magas a végsebességem.”

 

Hojlund tempója vitát vált ki arról, hogy ő-e a leggyorsabb játékos a klubnál, mivel eddig ezt a címet Marcus Rashford birtokolta.

 

 

"Igen, készen állok" - jelentette ki Rasmus, amikor arról kérdezték, hogy készen áll-e bármilyen kihívásra Marcus ellen. "Remélhetőleg össze tudunk hangolódni ahelyett, hogy versenyeznénk, de igen, ha az edzőpályán versenyzünk, akkor a pályán is jobbak leszünk együtt.”

 

Rashford a 2022/23-as idényben a United leggyorsabbja volt a pályán, közel 36 km/h-t regisztrálva.

 

A második helyen Diogo Dalot, a harmadikon pedig a brazil szélső, Antony végzett.

 

Összehasonlításképpen: 100 métert 11 másodperc alatt simán lefutni több mint 32 km/h-nak felel meg, de ez a táv sokkal hosszabb, mint amennyit a Premier League a játék során mér a publikus sprintadatokhoz.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!