Varane a váratlan hős a nyitónapon

A Manchester Unitednek szüksége volt egy hősre a szezonnyitó Premier League-meccsen, a Wolverhampton Wanderers ellen, és Raphael Varane a helyén volt, hogy megszerezze csapata számára a szezon első győzelmét.


A középhátvéd a szoros mérkőzésen a Vörös Ördögök tartós nyomása során a kevés alkalmak egyikén fennmaradt, és jó helyen volt, hogy Bruno Fernandes okos passzát követően Aaron Wan-Bissaka asszisztját bebólintsa.

 

Az Old Traffordon kitörő volt az öröm, és ez volt Varane második gólja a klub színeiben, mióta a Real Madridtól megérkezett, a másik a Brentford ellen esett még 2022. májusában.

 

Ez volt zsinórban a hetedik hazai Premier League-szezonnyitónk, Varane pedig az első ember, aki a 2023/24-es idényben feliratkozott a góllövőlistára, miután Alexis Mac Allister öngólja volt az egyetlen találatunk a legutóbbi, Brighton elleni  szezonnyitó alkalmával.

 

A francia nem egyedüli hőse a nyitómeccseknek: csapattársa, Luke Shaw egy jó pillanatot választott ki, hogy megszerezze első gólját az élvonalbeli labdarúgásban a Leicester City elleni 2-1-es siker alkalmával az Old Traffordon még 2018-ban. Hasonlóan szenvedélyes ünneplés követte azt a találatot is, a balhátvéd kiélvezte a pillanatot hazai pályán.
Minden bizonnyal visszhangja volt ennek az érzésnek, amikor Rapha megszerezte az áttörést jelentő gólt.

 

 

Varane 93 válogatott mérkőzésen ötször volt eredményes, mielőtt visszavonult a francia válogatottól.


Real Madridos korszakában összesen 17-szer talált a hálóba, 360 mérkőzésen. Első klubjában, a Lensben is betalált párszor, mindössze 24 fellépésén.

 

Bíztató, hogy a Unitednél máris egy védőtől láthatunk ilyet a pályán, hiszen ez az a terület, ahol mindenképpen jobb teljesítményt remélhetünk 2023/24-ben.

 

Meglátjuk, miként varázsol a jövő hétvégén, a Tottenham Hotspur otthonában.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!