Schmeichel: Még soha nem volt olyan játékosunk, mint Hojlund

A Manchester United legendája, Peter Schmeichel úgy gondolja, hogy még soha nem volt a Vörös Ördögöknek olyan játékosa, mint Rasmus Hojlund.


A világklasszis kapus, aki 398 alkalommal lépett pályára a Unitedben egészen az előző idényig tartotta a kapott gól nélküli mérkőzések rekordját és elmondható róla, hogy jól tudja mi kell a bajnoki címek megnyeréséhez.

 

A dán óriás ötszörös Premier League győztes, az 1999-ben triplázó csapat kapitánya volt és nyugodtan kijelenthető, hogy Peter minden idők legjobb játékosai közé tartozik és nem csak azok között, akik skandináv országokból származnak.

 

Hojlund nyári érkezését követően a United Review leült beszélgetni a csattár honfitársával, aki beszélt Rasmus legjobb tulajdonságairól és arról, hogy milyen hatással lehet Erik ten Hag csapatára.

 

"Nagyon-nagyon kedves srác" - mondta egykori kapusunk. "Sokat kérdezgetnek róla és mindig azt a kifejezést használom, hogy rengeteg kiaknázatlan potenciál van benne."

 

 

"Nincs gyengesége a játékban. Nincs olyan része a pályának, ahol ne tudna abszolút kiváló lenni. Ennek nagy része abból fakad, hogy hogyan kezeli magát és teljesen biztos vagyok benne, hogy jól fogja csinálni egészen az edzésektől kezdve."

 

"Ez a fickó minden, erős, nagy, gyors, fizikális, technikás, taktikailag ügyes. Minden, amit egy labdarúgótól akarsz, minden, amit egy csatártól vársz. Kiváló érzéke van a 9-es pozícióhoz."

 

A Vörös Ördögök mezében eddig csak egyszer lépett pályára az Arsenal elleni bajnoki második játékrészében és lenyűgöző teljesítményt láthattunk tőle. Schmeichelnek pedig meggyőződése, hogy egyetlen korábbi United játékoshoz sem hasonlítható a fiatal támadó.

 

"Az a fél óra, amit az Arsenal ellen láttunk véleményem szerint nagyon pozitív volt" - tette hozzá. "Láttuk mit csinált, megzavarta a védőket, labdát akart szerezni, nem félt a párharcoktól, rengeteget futott és nyomást gyakorolt az ellenfélre."

 

"Már most kész játékos, de még rengeteg kiaknázatlan potenciál van benne és nagyon izgatott vagyok, hogy mire lesz képes a Unitedben, mert nem hiszem, hogy valaha is volt olyan játékosunk, mint ő."

 

"Voltak különböző játékosok korábban a helyén és talán legjobban Wayne Rooney-hoz tudnám hasonlítani. Roo sem volt lassú, Rasmus viszont piszok gyors. Az nem mondom, hogy már most olyan jó min Wayne, mert Istenemre, Wayne piszok jó volt és rengeteg mindent elért, de Rasmus is legalább ilyen játékos lehet."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brighton & Hove Albion

Premier League, 5. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!