Hojlund megszerezte első gólját

A Bayern München ellen 4-3-ra elveszített Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés 49. percében Rasmus Hojlund megszerezte első gólját a klub színeiben.


Gyermekkori United-szurkoló, ez a befejezés sokat jelentett neki. Ha más körülmények között született volna a gól, még szenvedélyesebben is ünnepelhette volna.

 

Rasmus második félidei találata akkor született, amikor Erik ten Hag csapata megpróbált visszatalálni a meccsbe a házigazda bajorok ellen, és ugyanannak a Hojlund-Rashford kapcsolatnak az eredménye volt, amelyről a menedzser a keddi sajtótájékoztatóján beszélt.

 

Marcus balról, egyérintőből adott passzal teremtette meg a lehetőséget, Rasmus pedig veszélyes helyzetbe került középen, és könnyedén talált a kapuba.

 

A gól nagyon hasonlított arra a találatra, amit Hojlund az Old Traffordon a Brighton elleni, szombati mérkőzésen szerzett, csakhogy azt a gólt a VAR döntése után nem adták meg, mivel a labda korábban már elhagyta a játékteret.

 

 

Bár Rasmus sziporkázó tempója teljesen nyilvánvaló, a Brighton és a Bayern elleni okos befejezések olyan helyzetekből születtek, amelyek a „lesipuskások” sajátjai. A gólszerzéshez optimális területre kerülni már fél siker.

 

A 20 éves dán támadót a gólja mellett úgy tűnt, nem zavarta a kialakult helyzet, és különösen ebben a második játékrészben okozott gondot Thomas Tuchel védelmének.

 

Az első gól megszerzése ijesztően nehéz feladat tud lenni, amellyel minden csatárnak szembe kell néznie, amikor új klubhoz kerül, és a média is gyakran nyomást gyakorol rá. Most, hogy Hojlund ezt megtette, ő és a United szurkolói kétségtelenül remélik, hogy ezt további találatok követik majd az előttünk álló hetekben, hónapokban.

 

A csatárnak erre legközelebb Burnley-ben lesz lehetősége, amikor a United szombat este a Turf Moor-on szerepel.

 

Az egyetlen skandináv, aki Hojlundon kívül gólt szerzett a Vörös Ördögök színeiben a Bayern ellen, az Ole Gunnar Solskjaer, természetesen 1999-ben. Ha az új szerzeményünk is hasonlóan jól teljesít, mint a norvég, akkor lesz mit ünnepelnünk együtt bőven.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!