Beharangozó: Manchester United - Manchester City

Városi derbivel folytatják a bajnokságot a Vörös Ördögök.


Kemény összecsapás vár Erik ten Hag csapatára vasárnap délután, amikor is a városi rivális Manchester City látogat az Old Traffordra. Guardiola csapata a legutóbbi fordulóban ismét győzni tudott, miután azt megelőzően kikaptak az Arsenal, valamint a Wolves vendégeként, a United pedig a legutóbbi két bajnoki találkozóját, még, ha nehezen is, de megnyerte.

 

A Vörös Ördögök továbbra is szeretnének fentebb kúszni a tabellán, melynek jelen pillanatban a 8. helyén állnak, míg a City a 2. és nagy meglepetésre nem a tavalyi nagy riválisuk, az Arsenal a listavezető, hanem a Spurs. Így pedig az a helyzet, hogy a United és a városi rivális is győzelmi kényszer alatt fog játszani, de bízunk benne, hogy a srácok megrázzák magukat és, ha csak 1 góllal is, de le tudják győzni a zajos szomszédokat.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Diallo (térdsérülés), Malacia (izomsérülés), Martinez (lábsérülés), Sancho (büntetés), Shaw (izomsérülés)

 

City: Akanji (eltiltás), De Bruyne (combsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A 190. manchesteri derbi kerül megrendezésre vasárnap, mindössze 147 nappal azután, hogy a City az FA-kupa fináléjában legyőzte a Unitedet.

 

A Manchester United 2008-2009 és 2010-2011-es hármas sorozatok után először nyerhetne meg két egymást követő hazai bajnokit a City ellen.

 

A zajos szomszédok 8 idegenbeli győzelme az Old Traffordon a legtöbb a Premier League története során, ugyanakkor utolsó 4 látogatásuk során csupán egyszer tudtak nyerni, 2021 novemberében 0-2-re. 

 

Minden sorozatot figyelembe véve a nyitófordulótól számolt 10 mérkőzésen aratott 4 győzelme után Erik ten Hag csapata a legutóbbi 3 találkozóját megnyerte. A rekordbajnok célja pedig az is, hogy az 1986/87-es idény után elkerüljék azt, hogy első 10 bajnokijukból 5-öt is elveszítsenek.

 

A Vörös Ördögök ebben a szezonban eddig mindössze 98 percig vezettek a mérkőzéseiken és csak a Sheffield Unitednek, a Lutonnak és a Bournemouthnak van ebben rosszabb mutatója. 

 

A Manchester United legutóbb áprilisban, a Tottenham elleni 2-2 során játszott döntetlent a bajnokságban, az azóta lejátszott 21 PL találkozó vagy így, vagy úgy de eldőlt.

 

Erik ten Hag csapata minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 17 meccsből 16-ot megnyert, amelyen Harry Maguire a kezdőben volt. 

 

Amennyiben a Manchester City vasárnap vereséget szenvedne az Old Traffrodon, úgy Guardiola regnálása alatt másodjára buknának el zsinórban 3 idegenbeli bajnokit 2020 márciusa-júliusa óta. Akkor a Manchester United, a Chelsea és a Southampton ellen is betliztek.

 

A városi rivális menedzsere, Pep Guardiola az Old Traffordon 4 idegenbeli győzelmet is aratott és ezzel rekorder a vendég menedzserek sorában.

 

Azok közül a menedzserek közül, akik legalább 10 alkalommal megmérkőztek a Manchester Uniteddel a Premier League-ben, Pep Guardiola az egyetlen, aki legalább a bajnokik felét megnyerte a Vörös Ördögök ellen, ami 14 meccsből 7-et jelent.

 

Amióta Pep a City menedzsere (2016) 142-vel több pontot szereztek, mint a United (646-504), emellett 59-cel több bajnoki meccset nyertek meg (204-145) és 226-tal több gólt szereztek (678-452).

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 52 (25 United győzelem, 9 döntetlen, 18 City siker)

Gólok: United 76, City 74

Kapott gól nélküli találkozók: United 18, City 11

Megítélt büntetők: United 6, City 1

Értékesített büntetők: United 5, City 0

Sárga lapok: United 92, City 108

Piros lapok: United 7, City 1

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: V, GY, V, GY, GY

 

City: GY, GY, V, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - City 2-1 (2023.01.14.)

United - City 0-2 (2021.11.06.)

United - City 0-0 (2020.12.12.)

United - City 2-0 (2020.03.08.)

United - City 0-2 (2019.04.24.)

 

 

A két csapat legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

United: McTominay 3 gól, Fernandes 2 gól

 

City: Haaland 9 gól, Alvarez 4 gól, Rodri 2 gól

 

 

Premier League, 10. forduló

Manchester United - Manchester City

Old Trafford, 2023.10.29. 16:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Paul Tierney

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Dalot - Varane - Maguire - Reguilon - McTominay - Casemiro - Antony - Fernandes - Rashford - Hojlund

 

City: Ederson - Walker - Dias - Aké - Gvardiol - Silva - Rodri - Foden - Alvarez - Doku - Haaland

 

 

Tipp a Taktikai mágnestábla atyjától:

,, Szoros mérkőzést várok. Igazi rangadó lesz véleményem szerint. Ha a mutatott játékát nézem a két csapatnak, akkor egyik sincs a csúcsformájában, így abszolút 3 esélyesnek érzem a párharcot. Ettől függetlenül nem véletlen, hogy a fogadóirodák, illetve általánosságban mindenki City győzelmet vár, azonban ne felejtsük, hogy Ten Hag már bizonyította, hogy az Old Traffordot bevehetetlen erőddé is képes varázsolni. Guardiola és a City nem véletlenül nyert meg szinte mindent a tavalyi évben. Veszélyes ellenfél lesz a vasárnapi rangadón. A játékképe szerintem a következőképpen alakul majd. A Citynél lesz többet a labda, a United viszont az átmenetekre a gyors kontrákra fog építeni. Rashford kulcsember lehet a manchesteri derbin. A tippem legyen a tavalyi év eredménye: 2-1! Ezt idén is aláírnám! "

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League, 10. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!