Beharangozó: Fulham - Manchester United

Idegenben javíthatnak a Vörös Ördögök a Fulham elleni bajnokin szombat kora délután.


Finoman fogalmazva sem kényeztették el a Vörös Ördögök a szurkolóikat az elmúlt egy hétben lejátszott két meccsükön, hiszen hazai közönség előtt mindkét találkozójukat egyaránt 0-3 arányban veszítették el és több médiumban napvilágot látott a pletyka is, hogy a szombati londoni kirándulás akár Erik ten Hag állásáról is dönthet.

 

Talán annyi lehet a rekordbajnok szerencséje, hogy a Fulham sem vitézkedik igazán az idényben, de az elmúlt hetekben látott lélektelen, játéknak nem nevezhető produkcióval bőven tartogat ez az összecsapás is kihívást mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak.

 

A United számára ráadásul csapás-csapás hátán érkezik, mert a kritikán aluli teljesítmény mellé ma kiderült, hogy Casemiro hetekre kidőlt az amúgy is számos sérült mellé, viszont így talán eljöhet a sérülésből felépült és a tartalékok mérkőzésein azóta parádézó Mainoo ideje.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Fulham: Diop (lábsérülés)

 

United: Casemiro (bokasérülés), Diallo (térdsérülés), Martinez (lábsérülés), Malacia (izomsérülés), Sancho (büntetés), Shaw (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Amióta 2009 márciusában és decemberében a Fulham egymás után kétszer is legyőzte a Unitedet nyeretlenek a Vörös Ördögök ellen, ami jelen pillanatban 15 mérkőzést takar.

 

A Manchester United legutóbbi 6 idegenbeli bajnokiját megnyerte a Craven Cottage-en és csak a West Bromvich Albion ellen tudtak zsinórban több idegenbeli bajnokit megnyerni 1984 és 2011 között, ami 8 találkozót jelent.

 

A Fulham ebben az idényben a 6. helyen áll a legkevesebb kapuralövési kísérletével ebben a szezonban (125) és szintén 6. a kapujukat eltaláló lövések mennyiségében is.

 

A Vörös Ördögök ebben az idényben 10 bajnokijukból 5-öt elveszítettek, gólkülönbségük pedig -5-ös. Ez a legrosszabb mutatójuk 1986/87 óta az első 10 bajnokit figyelembe véve, míg 1972/73 óta ez a legalacsonyabb gólkülönbségük ebben a szakaszban.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 32 (3 Fulham siker, 6 döntetlen, 23 United győzelem)

Gólok: Fulham 33, United 72

Kapott gól nélküli találkozók: Fulham 2, United 11

Megítélt büntetők: Fulham 3, United 2

Értékesített büntetők: Fulham 2, United 1

Sárga lapok: Fulham 43, United 44

Piros lapok: Fulham 1, United 2

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Fulham: D, V, GY, V, D

 

United: GY, V, GY, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Fulham - United 1-2 (2021.11.13.)

Fulham - United 1-2 (2021.01.20.)

Fulham - United 0-3 (2019.02.09.)

Fulham - United 1-3 (2013.11.02.)

Fulham - United 0-1 (2013.02.02.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Fulham: Cordova-Reid 2 gól, Palhinha 2 gól

 

United: McTominay 3 gól, Fernandes 2 gól

 

 

Premier League, 11. forduló

Fulham - Manchester United

Craven Cottage, 2023.11.04. 13:30

 

 

A találkozó játékvezetője: John Brooks

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Fulham: Leno - Castagne - Bassey - Ream - Robinson - Palhinha - Reed - Wilson - Iwobi - Willian - Vinícius

 

United: Onana - Wan-Bissaka - Maguire - Lindelöf - Reguilon - Mainoo - McTominay - Antony - Fernanes - Rashford - Hojlund

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp Szép Szabolcstól, a Taktikai Mágnestábla rovat atyjától:

,, Nagyon nehéz napokon vagyunk túl úgy gondolom. Nem csak mi szurkolók, de a játékosok és a stáb egyaránt. Amint látjátok nagyon Taktikai Mágnestábla rovat nem is készült a mérkőzésekből. Jobb volt olajat nem locsolni a tűzre sajnos. Amennyire a pályán kívül kapja az egyszeri szurkoló a gyomrosokat, úgy a pályán is nyeljük le a keserű pirulákat. Nem szokott ez a túra könnyű lenni a csapat életében, most pedig pláne nem lesz az. Az elmúlt években az 1-2-es United siker volt a megszokott, ezt idén is aláírnánk azt gondolom. Azonban ha a játékosokat és az öltözőt elvesztette Erik, akkor bizony egy újabb pofonba is belenézhet a csapat. Ne legyen így, mert jövő héten már a Bajnokok Ligájában kell majd az életünkért küzdeni. Elképesztően fontos kettő idegenbeli meccs előtt állunk. Kis túlzással akár a szezonunkat is eldöntheti ez a két mérkőzés. Kezdjünk egy Fulham elleni 2-1-es idegenbeli sikerrel, ezt kívánom!"

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League, 11. forduló

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!