Beharangozó: Manchester United - Liverpool

Rövid időn belül másodszor látogat a bajnoki álmokat dédelgető Liverpool az Álmok Színházába.


Március közepén rendezték meg az FA-kupa negyeddöntőjét az Old Traffordon, ahol egy kifejezetten izgalmas és fordulatos mérkőzésen Erik ten Hag csapata végül 4-3-ra legyőzte az ősi riválist, akik egyébként 2021-ben örülhettek győzelemnek.

 

A 2023/24-es szezon lassan a végéhez közeledik és a tabellát elnézve az a helyzet, hogy egyik alakulatnak sem jó, ha a mai találkozó végén osztozkodni kell a pontokon, igaz a Unitednek a 9 pontos hátrányát kellene ledolgoznia, hogy utolérje a Spurst az 5. helyen, ami nem kizárt, hogy majd BL indulást is jelenthet. Azonban nem elegendő a pontazonosság, hiszen a rekordbajnoknak finoman szólva is pocsék a gólkülönbsége (a csillagok mai állása szerint -1-es), a Tottenhamé pedig +18 és a hátralévő 8 meccsünkön ez aligha behozható. A 4. helyen tanyázó Aston Villa behozása sem kecsegtet jelen pillanatban sok reménnyel, bár Emery-ék úgy mennek a Vörös Ördögök előtt 12 ponttal, hogy két mérkőzéssel többet játszottak.

 

Kloppék esetében ugye a bajnoki cím sorsa a tét a német menedzser utolsó Liverpoolos idényében és minden egyes pontnak komoly szerepe lehet abban, hogy végül ki lesz a befutó. Elég komoly kis triumvirátus alakult ki a dobogón és, ha a tabellára pillantunk, akkor 31 meccset lejátszva az Arsenal a listavezető 71 ponttal, 2. a Pool és 3. a City 70-70 ponttal, ugyanakkor a Pool két fő riválisához képest egyel kevesebb bajnokit játszott és a gólkülönbségük miatt előzik a pontazonosság közepedte Guardioláékat, bár ez a különbség is csak 2 gólos, szóval szoros befutó lesz a Premier League trófeáért és a minap pont azt beszélgettük a szerkesztőségben, hogy ebből a hármasból melyik csapat diadalának örülnénk jobban? Erről is várjuk véleményeteket majd a komment szekcióban, addig pedig nézzük mi újság bajnoki fronton a két csapat közös múltjában.

 

 

Akik hiányozhatnak: 

 

United: Lindelöf (elülső keresztszalag-sérülés), Malacia (térdsérülés), Martial (műtét), Martinez (vádlisérülés), Shaw (lábsérülés)

 

Pool: Alexander-Arnold (térdsérülés), Alisson (izomsérülés), Bajcetic (meccsterhelés hiánya), Jota (térdsérülés), Matip (térdsérülés), Thiago (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United a legutóbbi 11 bajnoki meccséből a csupán 1-et nyer meg a Liverpool ellen 6 vereség és 4 döntetlen mellett. Az az egy győzelem ebben a felállásban született az előző szezonban.

 

A Unitednek, ha sikerülne ma délután nyernie, akkor 2015 szeptembere óta először nyernének meg két egymást követő hazai bajnokit az ősi rivális ellen.

 

A Vörös Ördögök FA-kupa diadala mindössze az 5. győzelme volt a Unitednek a Klopp féle Liverpool ellen, pedig minden sorozatot figyelembe véve 20 alkalommal csaptak össze. Az 5 győzelem mellett 8 döntetlen és 7 vereség a mérleg.

 

A Liverpoolnak 34 kapura lövése volt az Anfielden rendezett bajnokijukon, amely végül 0-0-ra végződött. Ez az egyetlen olyan meccsük eddig a bajnoki szezonban, amelyen nem tudtak gólt szerezni.

 

A Premier League történetében csap az Everton - Liverpool összecsapásokon villant többet a piros lap (23), mint a United - Liverpool csörtéken (18). 

 

Erik ten Hag csapata ebben a szezonban eddig 42 mérkőzést játszott, ezekből pedig 17-e elveszített 21 győzelem és 4 döntetlen mellett. Utoljára az 1977/78-as idényben veszítettek el több meccset, szám szerint 19-et.

 

A Vörös Ördögök beállították eddigi Premier League vereségrekordjukat (12), amit két esetben is produkáltak már. Első alkalommal 2013/14-ben, majd újráztak 2021/22-ben. Mindkét esetben az aktuális menedzser menesztésre került.

 

2024-ben a United kapujára összesen 225 lövés tartott, ami az Európa top 5 bajnokságában szereplő csapatokat megnézve is a legrosszabb mutató. 

 

Erik ten Hag győzelmi mutatója a legjobb az Old Traffordon Sir Alex Ferguson távozása óta. A skótnak 71,2% volt, a hollandnak jelen pillanatban ez 71,7%.

 

Ten Hag irányításával a United az 5 hazai bajnoki mérkőzéséből 4-ett is megnyert olyan csapatok ellen, akik az összecsapás kezdetekor a legjobb 4-ben szerepeltek. Legutóbb ilyen tavaly a Boxing day-en volt, amikor az Aston Villát győzték le 3-2-re.

 

A Liverpool 2024-ben 16 mérkőzést nyert meg eddig és 59 gólt szereztek, ami Európa top 5 bajnokságát is figyelembe véve a legjobb mutató.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 63 - 29 United győzelem, 15 döntetlen, 19 Pool siker

Gólok: United 81, Pool 84

Kapott gól nélküli találkozók: United 19, Pool 19

Megítélt büntetők: United 5, Pool 7

Értékesített büntetők: United 3, Pool 5

Sárga lapok: United 125, Pool 96

Piros lapok: United 11, Pool 7

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: V,V, GY, D, V

 

Pool: GY, GY, D, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Pool 2-1 (2022.08.22.)

United - Pool 0-5 (2021.10.24.)

United - Pool 2-4 (2021.05.13.)

United - Pool 1-1 (2019.10.20.)

United - Pool 0-0 (2019.02.24.)

 

 

A két csapat legeredményesebb játékosai a bajnokságban:

 

United: Garnacho 7 gól, McTominay 7 gól, Hojlund 7 gól, Rashford 7 gól, Fernandes 5 gól

 

Pool: Salah 16 gól, Nunez 11 gól, Jota 9 gól, Diaz 7 gól, Gakpo 6 gól

 

 

Premier League, 32. forduló

Manchester United - Liverpool

Old Trafford, 2024.04.07. 16:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Anthony Taylor

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Wan-Bissaka - Kambwala - Maguire - Dalot - McTominay - Mainoo - Garnacho - Fernandes - Rashford - Hojlund

 

Pool: Kelleher - Bradley - Konaté - Van Dijk - Robertson - Szoboszlai - Endo - MacAllister - Salah - Nunez - Diaz

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 32. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!