A City továbbra is csak egy 'zajos szomszéd'

Sir Alex Ferguson úgy gondolja, a Manchester United újra megkísérli elhallgattatni 'zajos szomszédját', a Manchester Cityt, a következõ szezonban.


Ferguson szájából még akkor hangzott el ez az azóta már gúnynévvé érett kifejezés, amikor 2009. szeptemberében Michael Owen drámai hosszabbításban szerzett góljával gyõzték le a Manchester City-t az Old Traffordon.

 

Azóta azonban a City véget vetett 35 éves trófea nélküli szenvedésének, amelyet ráadásul úgy értek el, hogy a Stoke City elleni döntõbe a Manchester Unitedet gyõzték le az elõdöntõben.

 

Emellett a Vörös Ördögök mellett õk is kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája következõ szezonjában fõtáblájára, amelyben a helytálláshoz Sergio Agüero-t kívánják szerzõdtetni az Atletico Madridtól.

 

Ferguson elfogadja, hogy a Kékek felfelé ívelõ pályája ijlesztõbb ellenféllé teszi õket, azonban éppen ezért szeretné õket egy kicsit elcsendesíteni, amikor augusztus 7-én összecsapnak egymással a Wembleyben, a Community Shield-döntõjében.

 

 

"Újra fel kell vennünk a kesztyût a hangos szomszédainkkal" - mondta a skót menedzser a City elleni mérkõzéssel kapcsolatban, majd elismerte, hogy csapata felkészülésében változásokat kell eszközölnie, kezdve a szerda esti MLS All Stars elleni mérkõzéssel.

 

"Az elõzõ szezonban egy picit elszúrtam a felkészülést, mert a játékosoknak legtöbbször csak egy félidõnyi játéklehetõséget adtam a felkészülési idõszakban, és nem játszottak elégszer 90 percet."

 

"Ebben az évben ezt szeretném orvosolni, ugyanis az elõzõ szezonban, amikor a Fulham és az Everton elleni játszottunk, akkor kijött, hogy erõnlétileg nem voltunk a legjobb állapotban."

 

A United mindkét mérkõzésen végül döntetlent ért el, ami akkoriban még úgy tûnt, nagyon sokba kerülhet.

 

Csakhogy idõ közben mindegyik riválisuk visszaesett, köztük a Chelsea is, amely bár a nagy mélységekbõl visszakapaszkodva komoly veszélyt jelentett rájuk, ám már nem tudták ledolgozni hátrányukat a végül bajnoki címet szerzõ manchesteriekkel szemben.

 

Ferguson tisztában van vele, hogy ahogy az elõzõ szezonbna, úgy idén is nagy kihívások elé néz majd csapatával.

 

"Bárki megnyerheti a bajnokságot: mi, a Manchester City, a Liverpool, az Arsenal és a Chelsea is."

 

"De ha átgondolom, akkor a legnagyobb kihívást saját magunk jelentjük."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!