Jones: Inkább a középsõ védõ poszt

A nyári igazolás, Phil Jones ragaszkodik ahhoz, õ a középsõ védõ posztján alkot legjobban.


Amióta az U21-es angol válogatott a Blackburnbõl áttette székhelyét az Old Traffordra, találgatások sora látott napvilágot, hogy Jones akár a védekezõ középpályás posztján is szerepet kaphat.

Sir Alex Ferguson dícsérte is a játékost az amerikai túrán mutatott teljesítménye, valamint sokoldalúsága miatt és akár a jobb szélsõ védõ posztján is felhaszálható lesz a következõ szezonban.

"A középpályán is alkalmazható vagyok" - mondta Jones az Inside Unitednek. "De határozottan középs védõnek tartom magam és ez az a poszt, ahol a legjobban tudok játszani."

 


"Szeretem magam elõtt látni a focit és olvasni a játékot. A Blackburnnél, mikor a menedzser megkért, hogy a középpályára menjek, furcsa volt és nem is számítottam rá."

"Beletelt néhány mérkõzésbe, mire alkalmazkodni tudtam a szerephez és a poszthoz. Ha itt is megkérnek rá, kényelmes helyzetben leszek és megteszem."

Arra a kérdésre, hogyan írná le stílusát, a 19 éves játékos ezt mondta: "Egy olyan középsõ védõ, aki jól olvassa a játékot. Jó vagyok levegõben és pontosan passzolok."

"Mint minden futballistának, nekem is vannak olya dolgaim, amiben fejlõdnöm kell és a Unitednél folytatom tovább a munkát."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!