Jones United rémálma is elõbukkant

A nyári igazolás Phil Jones hétfõ este akár kezdhet is a United elsõ hazai mérkõzésén a Spurs ellen azok után, hogy Rio Ferdinand, Nemanja Vidic és Rafael is lesérültek.


Nick Coppak készített interjút a 19 éves játékossal, aki nem kétséges, sokkal jobb élményre számít immár United játékosként, mint amikor a korábbi csapatával, a Blackburn Roversszel látogatott az Old Traffordra.

Mit éreztél, amikor a Unitedhez igazoltál?
Ez egy olyan dolog, amitõl egész testem megborzongott. Aláírni a Manchester Unitedhez hatalmas dolog számomra és családom számára is. Immár itt vagyok és bizonyíthatom, hogy elég jó vagyok.

Milyen volt az elsõ találkozód Sir Alex-szel?
Akár ijesztõ élmény lehetne...de briliáns volt. Órákon át beszélgettünk nem csak rólam és a klubról, hanem általános dolgokról. Megnyugtatólag hatott.

Részese voltál idén a United amerikai felkészülésének - mi volt, amit másképp tapasztaltál most?
  A szurkolók bázisa. A United minden bizonnyal a világ legnagyobb klubja óriási szurkolói támogatással, ez volt a különbség. Emellett elmenni Amerikába és szembe nézni olyan csapatokkal, akikkel normális esetben nem találkoznál, hatalmas élmény volt.

Ez az, amit csak akkor tudsz felfogni, mekkora is a United, ha már itt vagy?
Természetesen. Nem hiszem, hogy igazán le tudnád írni, milyen is ez. Nem tudod elképzelni sem, de amikor elkezdesz összeszokni a játékosokkal, akkor már forgószélként jönnek az élmények ezzel kapcsolatban. Jól érzem magam a játékosokkal.

Otthon érzed magad egy ilyen nagy klubnál, mint ez?
Igen. Nem ülhetsz a babérjaidon és nem nézheted, ahogy telik az idõ, örülök, hogy része lehetek ennek a fantasztikus klubnak.

Neked különösen fontos volt a felkészülési szezon, mert egy új csapathoz kerültél?
Egy új klubnál be akarod bizonyítani a többieknek, hogy elég jó vagy a csapathoz. Ez az, amit meg akarok tenni én is.

Hogy ismersz néhány srácot az könnyített a beilleszkedésben?

Nagyon hasznos volt ez. Ismerem Tom Cleverleyt, Danny Welbecket és Chris Smallingot, akik mindannyian nagyszerû srácok, együt játszottam velük az angol U21-es válogatottban. Öröm velük együtt dolgozni, már minden jót elmondtak errõl a klubról.

Mennyire elõny, hogy Chris Smallinggal együtt játszol a válogatottban?
Sokat segít. Jól tettük a dolgunkat Angliáért és több alkalommal nem is kaptunk gólt. Jól kommunikálunk és olvassuk egymás játékát, ami nagyon jó egy védelmi kettõs esetében.

Középsõ védõ esetében van néhány nagyon jó modell a Unitednél...
Õk [Ferdinand és Vidic] ragyogó védõk. Mindig figyeltem õket együtt, próbáltam modellezni a játékukat és lemásolni azt, amit tesznek.

 


Fiatalabb korodban középpályásként is játszottál. A Vörös Ördögöknél is megtennéd ezt vagy védõként tekintesz magadra?
Határozottan középsõ védõnek tartom magam és ez az, ahol a legjobbamat tudom adni. Szeretem magam elõtt látni és olvasni a játékot. A Blackburnnél a menedzser amikor megkért, hogy menjek fel a középpályára, furcsa volt és nem számítottam rá. Beletelt néhány meccsbe, mire alkalmazkodtam ehhez a szerephez. Ha arra kérnének, hogy tegyem meg itt is, könnyedén meg tudnám tenni.

Blackburn szurkolóként nõttél fel, de a Vörös Ördögöket kellett ez idõ alatt csodálnod...
Nagyon is. Láttam DVD-ket a Premier League éveirõl és láttam, mennyi trófeát szereztek meg a szezonok alatt. A United minden évben fantasztikus csapat volt és biztos vagyok benne, ez idén is így lesz.

Mire emlékszel a United elleni blackburni játékaidból?
Nehezek voltak. Természetesen kemény meccset kapsz, ha a United ellen játszol, de májusban 1-1-et játszottunk az Ewood Parkban, amikor a United bajnok lett. Azonban  szezon során korábban 7-1-re nagyon eltángáltak bennünket.

Milyen volt az Old Traffordba jönni ellenfélként?
Nos, csak egyszer játszottam ott, a bizonyos 7-1-es kiütés alkalmával. Már hetekkel elõtte vártam azt a meccset és nagyon figyeltem, hogy mindenképp fitt legyek a találkozóra. Ez egy fantasztikus stadion nagyszerû hangulattal és kiváló játékosok ellen játszhattam. Immár velük együtt szerepelhetek, úgyhogy ez még jobb.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!