Jones megízlelte, milyen a siker

Phil Jones olyan, mint aki arra született, hogy az Old Traffordon játszon. Labdával nyugodt, szereléseknél bátor, a Unitednél töltött rövid ideje alatt máris mély benyomást tett sokakra. És ahogy mondta, nagyon élvezi az itteni lét minden percét...


Hogyan foglalnád össze a Unitednél eddig eltöltött idõdet?
Nagyszerûnek mondanám. Nagyon jól beilleszkedtem és nagyon boldog vagyok itt. Jó volt, hogy a túrán sokat lehettem a srácokkal, ez sokat segített abban, hogy megismerjem a többieket, akik mindannyian nagyon rekemül fogadtak.

Mi volt az, amitõl leginkább elcsodálkoztál, amióta itt vagy?
A túrához csatlakozva láttam azt igazán, mekkora klub is ez. A hotel elõtt és amerre csak jártunk, folyamatosan ott voltak a szurkolók - elõtte soha nem tapasztaltam ilyet. Õrület volt. De ha a világ legsikeresebb klubjáról van szó, ez ezzel jár.

Ebbõl adódóan nagyon magasak is az elvásárok...
Igen magas elvárások vannak itt, de bármely csapat színeiben is lépsz pályára, ugyanezt érzed akkor is. Kimész a pályára és csinálod, amit kell, itt sem másabb ez. Ami fantasztikus az az, hogy ennyire izgalmas csapat tagja lehetsz - nagyszerû a fiatal és tapasztalt játékosok keveréke.

Megverni a Cityt és bezsebelni a trófeát a debütálásodon, nem épp rossz dolog így elkezdeni pályafutásodat a Unitednél.
[Mosolyog.] Hihetetlen élmény volt [megnyerni a Community Sheldet]. Elõtte nem tapasztaltam ilyet. Ez volt az elsõ alkalom, hogy a Wembleyben szerepeltem és néha igazán hihetetlen focit játszottunk. Mikor úgy játszunk, mint akkor, nincs csapat mely együtt tudna élni velünk. Ízelítõt kaptam abból, milyen trófeákat nyerni.

Kívülállóként megtapasztalhattad a United azon képességét, hogy képes a mérkõzések végén is gólt szerezni - milyen volt mindez a Wembleyben belülrõl?
Fantasztikus volt. Mindenki tudja, hogy a United a végén is képes gólt rúgni - a csapatszellemrõl és a szenvedélyrõl szól, ami hajtja a srácokat. Ez a csapat nem ismeri a vereséget. Nagyszerû teljesítmény volt az a City ellen és megérdemeltük a trófeát.

 


A jelenlegi sérülési hullám miatt úgy tûnik az elkövetkezendõ hetekben több lehetõséget is kapsz majd. Hogy érzed, készen állsz a kihívásra?
Izgatott vagyok emiatt. Talán nem vártam, hogy ilyen hamar meccseken kezdjek, de 100%-ig biztos vagyok a képességeimben és alig várom a találkozókat.

Van bármilyen konkrét célod?
Csak annyi, hogy annyi meccset játszak, amennyit csak tudok. A futballista minden versenyen játszani akar. Tudom, hgy ez nem fog megtörténni minden héten, mert a pálya minden posztjára óriási versenyek vannak. De a csapat számára ez egészséges és ha lehetõséget kapok tudom, hogy meg kell ragadnom.

Végezetül mennyire vagy izgatott, hogy idén már a Bajnokok Ligájában is játszhatsz?

Alig tudom kivárni és a következõ sorsolást [csütörtökön] közelrõl fogom figyelni. Amikor aláírtam a csapathoz, az egyik dolog, ami miatt nagyon izgatott voltam, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatok. Remélem az a tapasztalatom, amit Anglia válogatottjában szereztem különbözõ országok ellen jól jön majd a BL-ben is.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!