Phil Jones az angol válogatottban

Fabio Capello nevezte a Manchester United védõjét, Phil Jones-t az angolok keretébe, a fiatal játékos elsõ alkalommal játszhat Anglia felnõtt csapatában.


Jones United béli csapattársa, Rio Ferdinand és a Spurs Michael Dawson-ja egyaránt kimaradtak az angolok Európa bajnoki selejtezõinek Bulgária és Wales elleni 24 fõs keretébõl.

 

Chris Smalling és a Boltonos Gary Cahill szintén meghívót kaptak, valamint a United középpályása, Tom Cleverley is megkapta a maga behívóját.

 

A támadó szekcióban Darren Bent és Jermain Defoe is nevezve lett, miután a Unitedben tegnap megsérült Danny Welbeck.

 

Capello az Arsenal elleni 8-2 elõtt arra utalt, nem kap behívót Jones, csak az október 7-én megrendezésre kerülõ, Montenegró elleni mérkõzésen.

 

A 19 éves védõ azonban hihetetlen szezonkezdésével megérdemelt jutalmat váltott ki Capellonál, miután a nyár elején áttette székhelyét az Old Traffordra.

 

A korábbi válogott csapatkapitány, Rio Ferdinand sérüléssel küszködik és a United ellen bár ott volt a cserék között, Sir Alex nem vetette be, emellett Dawson sem került be a keretbe, így tehát Jones, Cahill, Smalling és Joleon Lescott kaptak meghívót a kapitány John Terryvel kiegészülve a védelem szívében.

 

 

Miután rendkívül dominánsan kezdett a Manchester United és a City, ketten együtt 11 játékost küldenek az angol válogatott keretébe.

 

Az Arsenal középpályása, Jack Wilshere is lemarad a mérkõzésekrõl, köszönhetõen az elõszezonban elszenvedett bokasérülésének.

 

Jones Unitedes csapattársa, Danny Welbeck sajnálatos módon ki kell, hogy hagyja mindkét mérkõzést, õ az Arsenal elleni mérkõzésen szenvedett combizom sérülést.

 

A Bulgária elleni mérkõzés szeptember 2-án kerül megrendezésre, míg Wales szeptember 6-án utazik a Wembley stadionba.

 

Anglia jelenleg a G jelû csoport elsõ helyén áll Montenegró elõtt jobb gólkülönbségének köszönhetõen. Az utolsó helyezett Wales válogatottja, akik négybõl négy meccsüket veszítették el.

 

A teljes angol keret:

 

Kapusok: Joe Hart (Man City), Robert Green (West Ham), David Stockdale (Fulham - kölcsönben az Ipswich-nél)

 

Védõk: Ashley Cole (Chelsea), Gary Cahill (Bolton), John Terry (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Phil Jagielka (Everton), Chris Smalling (Man Utd), Phil Jones (Man Utd), Micah Richards (Man City), Joleon Lescott (Man City)

 

Középpályások: Stewart Downing (Liverpool), Gareth Barry (Man City), Adam Johnson (Man City), James Milner (Man City), Frank Lampard (Chelsea), Tom Cleverley (Man Utd), Ashley Young (Man Utd), Scott Parker (West Ham)

 

Támadók: Theo Walcott (Arsenal), Darren Bent (Aston Villa), Andy Carroll (Liverpool), Wayne Rooney (Man Utd), Jermain Defoe (Tottenham)


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!