Ferguson: De Geának idõre van szüksége

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson kijelentette, nyári igazolásának, David de Geának idõre van szüksége, hogy megszokja a Premier League test a test elleni stílusát.


A Vörös Ördögök nagy összeget fizettek az Atletico Madridnak, hogy a nyáron az Old Traffordra csábítsák a spanyol kapustehetséget, ennek ellenére a júliusban U-21-es Európa-bajnokságot nyerõ portás számos hibával kezdte angliai karrierét.

 

A 20 éves De Gea akkor került a kritikák össztüze alá, amikor a Manchester City elleni Community Shielden kapott a csapat egyértelmûen az õ hibájából gólt, ezt pedig csak tetézte Shane Long találata, a West Brom elleni bajnoki szezonnyitón, amelyért szintén a Matracosokkal egykoron Európa-ligát nyert kapust okolták.

 

De Gea most újabb nagy erõpróba elé néz, ugyanis a lehetetlent nem ismerõ Bolton Wanderershez látogatnak hétvégén a Manchester Uniteddel, és menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint idõvel eltûnhetnek a kihagyások szerzeménye játékából, amint megszokja a számára új bajnokság stílusát, és jobban kiismeri az ellenfelek játékát.

 

 

"David számos hibát vétett az elsõ mérkõzésein, amire nem számítottunk, de õ se" - kezdte a skót edzõlegenda az Inside Unitednek.

 

"Ez elég szokatlan volt, mert az Atletico Madridban mutatott formája, fõleg azt tekintve, hogy mindezt 18 évesen vitte véghez, szenzációs volt."

 

"Nem lehet kérdés, hogy egy rengeteg potenciállal rendelkezõ játékost szerzõdtettünk. A klubnál most az a feladatunk, hogy felismerjük a benne rejlõ lehetõségeket, és biztosra menjünk azt illetõen, hogy világklasszis kapus váljék belõle."

 

"Minderre akkor lesz lehetõsége, ha megfelelõ mennyiségû tapasztalatot gyûjt, és alkalmazkodni tud a bajnokság fizikális stílusához."

 

"Itt egészen más játékot ûznek a csapatok Spanyolországhoz képest - több beadással kell megbirkóznia a kapusoknak, és több a testi kontaktus is. Szépen lassacskán azonban rá fog érezni az ízére ennek is." 

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!