A sajtó kritikái nem zavarják De Geát

A Manchester United nyáron szerzõdtetett portása, David de Gea szerint a kapusokra mindig is kiélezetebben figyelnek a kritikusok, de õ azon van, hogy a negatív kritikákból dicséretet kovácsoljon.


Annak ellenére, hogy kivédett egy tizenegyest, volt néhány világklasszis védése, a kapusok rangsorában idén õ rendelkezik a legjobb statisztikával a Premier League-ben, a média munkatársai még mindig nem tettek le arról, hogy csak a negatívumokat lássák a Manchester United pár hónapja igazolt új kapusában, David de Geában

 

Azonban a 193 centiméteres, 20 éves kapuvédõt elmondása szerint nem nagyon izgatja, mit írnak róla a lapok...

 

David de Gea nevelõklubjából, az Atletico Madridból szerzõdött az Old Traffordra, közel 20 millió fontért cserébe. Szerepelt a spanyol válogatottban 15-ös, U-17-es, U-19-es, U-20-as, és U-21-es szinten is, és õt tartják a Real Madridban védõ Iker Casillas méltó utódjának a spanyol felnõtt válogatott kapusposztján. Így amellett, hogy egy olyan nagyszerû egyéniséget, és legendát kell pótolnia klubjánál, mint a tavaly visszavonuló Edwin van der Sar, még egy egész nemzet elvárásai is a vállára nehezednek.

 

De David szerint szépen lassan eljön mindennek az ideje...

 

 

"Amikor hibázol - még akkor is, ha ez csak néhány alkalommal fordul elõ veled - a sajtónak minden joga megvan arra, hogy kritizáljon. Különsen igaz ez akkor, ha kapus vagy, ugyanis ilyenkor te rád irányul a figyelem" - kezdte de Gea újságírók kérdésére.

 

"Ami történt, az teljesen átlagos, nem nagy ügy. Az én kezemben van, hogy változtatok-e a dolgokon, és a korai negatív kritikákból dicséretet kovácsolok-e. Minden egyes edzés, és mérkõzés alkalmával fejlõdök, de mindezek felett mérhetetlenül bízok a saját képességeimben."

 

"Nagyon remek emberek vesznek körül, ami azt jelenti, hogy hatalmas dolgokat érhetek el ebben a szezonban."

 

"Bíznunk és hinnünk kell benne, hogy megtudjuk csinálni. Csak ezen az úton válhatok jobb játékossá, és szerezhetem meg a megfelelõ önbizalmat ahhoz, hogy kulcsjátékossá váljak. A klub, a szurkolók, a létesítmények, az atmoszféra, mind teljesen lenyûgöznek. Mindegyik csapattársak nagyon nyitott, remek hangulat van az öltözõben, így pedig nekem is könnyebb beilleszkednem közéjük."

 

"Mérhetetlenül boldog vagyok, mert már az elsõ naptól kezdve úgy érzem magam, mint aki közéjük tartozik." 

 

 


United Latest

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!