A müncheni tragédia elõtt tiszteleg a Man. City

A Manchester City tiszteletadással adózik az 1958-as, müncheni tragédia halottjai emlékére, amikor a mai napon a Bayern München vendégeiként a bajor fõvárosban játszanak a Bajnokok Ligájában.


A Manchester City vezetõi delegációja, köztük az örökös elnök, Bernard Halford, koszorút helyez el a tragédia emlékére létrehozott emlékmûnél (a képen) csapatuk mai, Bayern München elleni csoportmérkõzése elõtt.

 

A City valaha volt elsõ idegenbeli meccsét vívja majd a Bajnokok Ligájában a bajorok ellen az Allianz Arenaban, amely bár hatalmas rangadónak ígérkezik számukra, mégis szakítanak idõt, hogy megemlékezzenek a 23 halálos áldozatot követelõ tragédiáról.

 

A repülõgép szerencsétlenségben odavesztek a Manchester United játékosai, a vezetõség tagjai, és újságírók, akik éppen a Red Star Belgrád elleni BEK-mérkõzésrõl tartottak hazafelé.

 

Életét vesztette a tragédiában Frank Swift is, aki majdnem 400 mérkõzésen védte a Manchester City kapuját, mielõtt újságíró lett.

 

 

"Felüdíti az embert, ha ilyet hall, nagyon méltányoljuk ezt a Manchester City részérõl" - mondta Sir Alex Ferguson.

 

"Az õ egyik saját játékosuk is odaveszett a szerencsétlenségben, aki igazából csak volt játékosuk volt akkoriban, mert visszavonult már."

 

"Szerintem ez egy nagyon jó jel, hogy a futball nem megy olyan rossz irányba, mint azt gondolnánk, szerintem csak a szurkolók rossz hozzáállása vezetheti a játékot a nem megfelelõ irányba."

 

"Nagyon méltányoljuk azt, amit a Manchester City ebben az esetben tesz, remek!" 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!