Elsõ csapat: David De Gea

Új rovatunkban a Manchester United elsõ csapatának játékosaival ismerkedhettek meg. Elsõ ízben a klub újdonsült Number One-jával, David De Geával, aki a nyáron érkezett a klubhoz, mint a világ 2. legdrágább kapusa.


David de Gea egy kivételes tehetség és egy ígéretes, fiatal spanyol kapus.

 
De Gea 2011 nyarán írt alá a Manchester Unitedhez mindössze 20 évesen, és a Vörös Ördögök hosszú távú terveket fûznek hozzá, mint Edwin van der Sar utódja.
 
A spanyol U21-es válogatott és Európa-bajnok De Gea Madridban született 1990-ben és már tinédzser korában beválogatták az elsõ csapat keretébe az Atletico Madrid utánpótlás bázisáról.
 
De Gea, aki magas, atletikus és magabiztos lábbal is, gyorsan fejlõdött az Atletico utánpótlás rendszerének lajstromán. Elsõ professzionális szezonját (2008/09) a klub tartalék csapatával töltötte a Segunda Division B-ben. Korán eljött az elsõ csapatbeli debütálás is a következõ szezonban, amikor is az FC Porto ellen csereként beállva elsõ ízben léphetett pályára a felnõtteknél - egybõl a Bajnokok Ligájában.
 
A helyét megtartva a kapuban, elsõ számú portássá nõtte ki magát és álomba illõ elsõ szezonját még az Atletico elmúlt 50 évben elért legnagyobb sikerével is megkoronázta, hiszen Európa Ligát nyert a madridiakkal, melyben a hálóõr oroszlánrészt vállalt.
 
De Gea hírneve továbbnõtt a második, La Ligában töltött teljes szezonja során és a 2010 januárjától kezdõdõ pletykák, miszerint a United érdeklõdik iránta, szeptemberben felerõsödtek, miután a Vörösök kapusedzõje, Eric Steele Spanyolországban járt, hogy feltérképezze a fiatal kapust.
 
A 2010/11-es szezon végeztével, De Geát számos sajtóorgánum Sir Alex Ferguson legfõbb kiszemeltjének nevezte Edwin van der Sar helyettesítésére, habár a hivatalos tárgyalások várattak magukra, amíg a 20 éves játékos hazája színeiben részt vett a dániai Európa Bajnokságon.
 
Kora és relatív tapasztalatlansága ellenére (mindössze két felnõtt szezon után csatlakozott a Unitedhez), De Gea nagy becsben és teli potenciállal érkezett az Old Traffordra. Ahogy azt Edwin van der Sar is megmutatta, a kapusok képesek akár 40 éves korukig is a legmagasabb szinten játszani. Ebben az esetben a United drukkerek akár az elkövetkezendõ húsz év kapusát is láthatják De Gea (ejtsd: De Heá) személyében.
 
A dolog látszólag ínyére lenne a fiatal tehetségnek. "Nagyon büszke vagyok és már alig várom, hogy itt játszhassak" - mondta az MUTV-nek elsõ interjúja során, mint a United játékosa. "Amikor egy Manchester United kaliberû klub jelentkezik be érted, nyílvánvaló, hogy nagyon, nagyon boldoggá tesz."
 
 
 
1. DAVID DE GEA
Születésének ideje: 1990. november 7.
Születésének helye: Spanyolország, Madrid
Poszt: Kapus
Pályára lépés: 8
Szerzett gól: 0
Csatlakozott a Unitedhez: 2011. július 1.
United debütálás: 2011. augusztus 11. (Man City ellen - semleges pályán)
Nemzetiség: Spanyol


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!