Elsõ csapat: Phil Jones

Ebben a cikkben a Vörös Ördögök utóbbi évekbeli igazolásai közül talán legkellemesebb meglepetésének számító Phil Jonesról olvashattok, aki 19 éves kora ellenére bámulatos sebességgel robbant be az Old Traffordon.


Hamar világossá vált, amikor Phil Jones betört a Blackburn Premier League csapatába 2010 márciusában, hogy a Rovers egy kivételes, fiatal tehetséget tart a kezében.

 
Az emlékezetes Chelsea elleni debütálásnak köszönhetõen elkerülhetetlen volt, hogy egybõl a Kékek csapatkapitányával, John Terryvel hasonlítsák össze, ahogy az atléta alkat játékos minden gond nélkül alkalmazkodott a legmagasabb szinthez és felvette a versenyt néhánnyal, az ország legnagyobb nevei közül.
 
Amikor a középsõ védõ megegyezett a Uniteddel, a csapat ásza, Wayne Rooney gyorsan meg is jegyezte, Jones volt az egyik legkeményebb ellenfele a 2010/11-es szezonban. A Vörösök elleni teljesítménye két egymást követõ szezonban is világosan megmutatta, hogy egy olyan játékosról beszélünk, aki egyértelmûen szereti a nyomás alatti védekezés mûvészetét.
 
Sir Alexnek olyan top klubokat kellett legyûrnie az átigazolási idõszakban ahhoz, hogy megszerezze kiszemeltjét, mint a Liverpool és az Arsenal, ám Anglia egyik legfényesebb jövõjére váró tehetsége annak ellenére is eltökélt volt a Unitedhez való csatlakozás iránt, hogy máshonnan állítólag magasabb összegeket is ígértek érte.
 
Miután nyélbe ütötték az üzletet a Blackburnnel, Jones Chris Smalling oldalán a U21-es Európa Bajnokságon szerepelt, aminek láttán egy bámulatos jövõképet kaphattunk arról, mi vár ránk az elkövetkezendõ években a United védõtengelyében. Ezzel egyidõben pedig az angolok is dörzsölhették a tenyerüket válogatott szintre lépve. A két játékos szereplése volt talán a legkellemesebb pontja Stuart Pearce csapatának és a Háromoroszlánosok utánpótlás EB-jének.
 
A kezdõcsapat helyeiért folyó harc óriási a Unitednél, de Jones képes a védekezõ középpályás szerepében is helytállni, amit már az Ewood Parkban is szívesen elvállalt. Ezzel is újabb elemmel bõvítve repertoárját, és bizonyítékát adva univerzális játékának, amit Sam Allerdyce is kiemelt, amikor Michael Essienhez hasonlította sokoldalúsága miatt.
 
Annak ellenére, hogy Terryvel vagy Essiennel hasonlítják össze, a védõ a maga ura lehet az Old Traffordon és úgy néz ki, az elkövetkezõ években állandó tagja lesz a csapatnak. Az a könnyedség, amivel a labdával megindul elõre, párosulva a hajthatatlan elszántságával, ahogy bedobja egész testét is akár a gólvonalra, mind olyan jellemvonások, melyekkel óriási sikereket érhet el a Unitednél a jövõben.
 
 
 
4. PHIL JONES
Születésének ideje: 1992. február 21.
Születésének helye: Anglia, Preston
Poszt: Védõ
Pályára lépés: 9
Szerzett gól: 0
Csatlakozott a Unitedhez: 2011. július 1.
United debütálás: 2011. augusztus 7. (Man City ellen - semleges pályán)
Nemzetiség: Angol

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!