Jones büszke, hogy Edwardshoz hasonlítják

A Manchester United feltörekvõ csillaga, Phil Jones elismerte, hízelgõnek találta az összehasonlítást, melyet közte és a csapat Münchenben életét vesztett legendája, Duncan Edwards között tettek.


Edwards 21 évesen vesztette életét a müncheni légi katasztrófában, azonban fiatal kora ellenére Európa legjobb védekezõ játékosai között tartották számon, emellett pedig az angol válogatott oszlopos tagja volt akkoriban.

 

Hasonlóságokat fedezhetünk fel a kinézetükben, játékstílusukban és abban, hogy mindkettejükben fellelhetõ a készség, hogy vezérei legyenek országuk válogatottjának - old traffordi berkekben sokan úgy érzik, Jones áll a legközelebb ahhoz, hogy minden tulajdonságával táptalajt szolgáltasson az összeshasonlításokhoz és Edwards egy "új verziójaként" emlegessék.

 

Jones elismerte, megtisztelõnek tartja, hogy egy lapon emlegetik nevét Duncan Edwards-éval.

 

"Ez nagyszerû számomra, hogy úgy tekintenek rám, mint egy olyan játékosra, aki képes lehet arra, hogy olyan jó legyen, mint amilyen volt Duncan Edwards" - mondta Jones a Daily Telegraph-nak.

 

"Hízelgõ rám és a fiatal srácokra nézve, mint én és a csapattársaim, hogy a múlt nagy fiatal játékosaihoz hasonlítanak minket, ez egy csodás érzés."

 

"Az emberek beszéltek nekem Duncanrõl, tényekrõl és számokról, de egyértelmûen tudom, mit jelent õ a klubnak."

 

"Amikor reggelente edzésre érkezel, tudva, hogy az emberek olyan játékosokkal emlegetnek egy lapon, mint a Busby éra játékosai, nagyszerû dolog, de nem hagyhatom, hogy ez hasson rám. A saját játékomat kell, hogy játsszam és folytatni azt, amit már hosszú ideje csinálok."

 

"Ide akartam jönni és játszani. Nem akartam otthagyni azt a lehetõséget, hogy a Blackburnben minden héten játszhattam és a Unitednél olyan játékosnak lenni, aki kevesebbet tud pályára lépni, de már az elején tisztában voltam azzal, hogy így kell cselekednem."

 

"A Unitedbe akartam jönni, mert úgy éreztem ez a megfelelõ klub számomra, szóval ha várnom kellett volna, fel voltam rá készülve."

 

A sztárcsináló médiumok által keltett hatásra így reagált Jones: "Az egyik legnagyobb erõsségem ez, nem számít, ki mit mond rólam, nem lesz hatással rám, azért, mert hiszek a képességeimben és abban, mit tudok elérni."

 

"Tudom, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy itt legyek, különben a menedzser nem fizette volna ki az összeget, amit arra költött, hogy a klubhoz hozzon engem."

 

"Nem számít, hogy mások mit mondanak nekem, tudom, hogy magamban kell bíznom. Ez a szüleimtõl származik. Õk is ugyanilyen beállítottságú emberek, mint amilyen én vagyok és én nem engedem senkinek sem, hogy eltántorítson."

 

"Sikeres játékos akarok lenni. Azt akarom, hogy egykoron úgy emlékezzenek majd rám vissza, mint egy nagy játékosra, aki jó sportember és jó profi volt. Nem akarok olyan játékos lenni, akire az emberek nem emlékeznek majd, azonban ezért keményen meg kell dolgoznom. Változtatásokat kell eszközölnöm, de ezek olyan dolgok, amiket hajlandó vagyok megtenni."

 

 

Jones elismerte, amikor hallotta, hogy Sir Alex Ferguson le akarja õt igazolni a nyáron, nem volt kétséges, hogy õ is szeretné az Old Traffordra való költözést.

 

"Nagyszerû volt, amikor hallottam a United érdeklõdésérõl, hihetetlen érzés" - mondta.

 

"Az egész élmény - beszélni a menedzserrel telefonon, személyesen találkozni vele, az aláírásom egész folyamata - fantasztikus volt."

 

"Sok klub mutatott érdeklõdést felém, de a Unitednél egyszerûen jól éreztem magam, a klub és a felkészültség remek volt. Ez nem csak arról szólt, hogy ez a United, az érzés, hogy itt sétáltam és találkoztam a klub alkalmazottjaival, mindez egyszerûen jó érzéssel töltött el."

 

"A Blackburnben, amikor megtudtam a nagyobb klubok érdeklõdését, hogy ha egy [átigazolás] létrejön, olyan helyre kell mennem, ahol jól érzem magam, márpedig itt jól érzem magam."

 

Jones átigazolása csúszott pár napot a tervezettõl a Blackburn tulajdonosai miatt, akik több pénzt akartak - azonban elismerte, õ sosem kételkedett abban, hogy az egyezség meg fog születni.

 

"Soha nem aggódtam amiatt, hogy nem jöhet létre az átigazolásom" - mondta a védõ. "Mindig magabiztos voltam, mert tudtam, az egyezség létre fog jönni. A pletykák keringtek az emberek körül és mindenki mindenfélét beszélt, azonban én száz százalékig biztos voltam benne, hogy ennek meg kell történnie."

 

"Arról beszéltek, hogy a Blackburn tulajdonosai nem akartak eladni egy bizonyos ár alatt, vagy egyáltalán, de nem ez volt helyzet."

 

"Továbbá voltak pletykák arról a Twitteren, hogy megbuktam az orvosi vizsgálaton, ami egyszerûen nem igaz. Én is láttam mindezt a Twitteren, de tudva a valós helyzetet, úgy gondoltam nem veszek részt benne és nem reagálok semmit."

 

"Néhány bejegyzés megnevettetett, köszönhetõ volt ez annak, hogy az emberek nem tudták mi folyik a háttérben."

 

"Beszéltem Steve Kean-nel [a Blackburn menedzsere] telefonon, aki nagyon jó volt hozzám."

 

"Amikor ez az egész lezajlott, felívott és a legjobbakat kívánta nekem és azt mondta, úgy kell a Unitedhez mennem, mint egy elsõ számú játékos, mert elég jó vagyok ahhoz, hogy ezt véghezvigyem."

 

Sokan úgy vélik, Jones kész rá, hogy az angol válogatottban is bemutatkozzon, azonban õ egyelõre az U21-es szereplés miatt is több, mint boldog.

 

"A 21 év alatti csapatban szerepelni nagy dolog, mivel az országod válogatottjában pályára lépni hatalmas kitüntetés, akármilyen szinten is teszed ezt. A 21 év alattiak csapata semmivel sem másabb. A srácok és a szakmai stáb nagyszerû és még mindig tanulok. Akármilyen nemzetközi mérkõzés egy tapasztalat a tanulás folyamatában."

 

"Az Európa Bajnokságon szerepelni nagyszerû lenne, de ahhoz hogy ez megtörténhessen, nagyszerûen kell szerepelnem a Unitedben."

 

"A legutolsó mérkõzésen Wales ellen már a felnõtt csapattal készülhettem, ami egy nagyszerû élmény volt számomra."

 

"Ha egyszer kapsz egy kis ízelítõt, még többet akarsz és arra törekszem, hogy a felnõtt csapatban is pályára léphessek majd. Az, hogy csupán 19 éves vagyok, nem jelenti azt, hogy nem lennék képes küzdeni a helyért a felnõtt csapatban."

 

"Ha jól folytatom és a teljesítményem is ezt mutatja, utána úgy gondolom, miért ne?"

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!