Capello: Jones játékra született

Fabio Capello szerint az angol felnõtt válogatottban pénteken debütáló Phil Jones arra született, hogy Angliáért szerepeljen.


A Montenegró elleni 2-2 alatt született Wayne Rooney kiállítás miatt kevesebb szó esett Phil Jones figyelemre méltó bemutatkozásáról. Pedig annak ellenére, hogy belsõ védõ poszt helyett a hátsó négyes jobb szélén kapott szerepet, a 19 éves játékos teljesítményét nagyon dicsérte a szövetségi kapitány.

"Phil Jones erre született" - mondta Capello. "Olyan, mint Jack Wilshere."

"A tehetség, az tehetség. Ezt nem tudod megalkotni, ezzel születni kell."

Azonban a kérdés az, vajon jövõ nyáron bekerülhet-e Jones az utazó keretbe, hiszen teljesítménye alapján lehet helye, ám a jobb bekk posztján Glen Johnson az elsõ számú opciója Capellonak. Ráadásul Chris Smlling is kiválóan játszott ezen a poszton korábban és Micah Richards valamint Kyle Walker is Capello kedvencei közé tartozik.

Jones védekezõ középpályásként is jól képes teljesíteni, ahogyan az elõzõ szezonban többször ezt meg is mutatta a Blackburn csapatában. Sõt, a középsõ védelemben szeret leginkább játszani a fiatal védõ, ami csapattársának, Rio Ferdinandnak lehet intõ jel, aki az utóbbi három szezon során folyamatos sérülésekkel bajlódott és csupán átlagos mennyiségû mérkõzésen szerepelt.

 


Néhány hónap múlva lejátszandó Hollandia és Spanyolország elleni barátságos találkozók során Capello meg szeretné nézni, mire képes Jones a kedvelt pozíciójában, képes-e a legjobbak ellen is megtartani lélekjelenlétét.

"Az emberek Rooneyról akarnak beszélde, na de srácok, Phil Jones nagyon jó hír számomra" - folytatta Capello.

"Nagyon jól játszott, félelem nélkül, személyiségét megmutatva, támadásokat segítette és jól védekezett."

"A következõ mérkõzések érdekesek lesznek bizonyos dolgok szempontjából, Phil Jones a védelem közepén is szerepelhet például."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!