Richards: A United megrémült

Micah Richards szerint a Manchester United végre felismerte, hogy a Manchester City mekkora veszélyt jelent számukra, és most 'megijedtek' õsi riválisuktól.


A Manchester City együttese egyértelmûen bajnokesélyessé avanzsált ebben a szezonban, miután az elõzõ idényben már elhódították az FA kupát, amellyel egy 35 éves trófea nélküli idõszakot zártak le.

 

Miután Manchester városának két csapata áll a Premier League tabellájának élén, ezért a pamut fõvárosának két csapata gigászi rangadót fog vívni vasárnap koradélután.

 

A Kékek saját nevelésû játékosa, Micah Richards szerint a United elkezdett félni városi riválisától, akiket a tavalyi évben Sir Alex Ferguson még csak 'zajos szomszédnak' hívott.

 

"Mostanra a United már tudja, ha nem is mondják ki, hogy mi jelentjük számukra a legnagyobb veszélyforrást" - kezdte a 23 éves angol védõ.

 

"Az hogy sikerül elérnünk a transzparensük levételét hatalmas tett - mi nevettünk utoljára."

 

"Nem fogunk úgy nekimenni a mérkõzésnek, hogy azt hangoztatjuk, mi fogunk nyerni ezen, vagy azon a mérkõzésen, de õk zajos szomszédnak hívtak minket. Szerintem egy kicsit megijedtek."

 

 

Richards abban reménykedik, hogy a derbiket korábban jellemzõ felfokozottság, és szinte vérremenõ küzdelem visszatér holnapután, ugyanis a két csapat legutóbbi összecsapásai eléggé lanyhára sikerültek.

 

"A legutóbbi négy derbi nem volt igazán vad, három-négy évvel ezelõtt hihetetlen durva becsúszások, és szerelések voltak" - tette hozzá.

 

"Szeretném ha újra láthatnám azt a vadságot, amely ezt a párosítást különlegessé teszi. Mindannyian szeretnénk szép futballt látni, de mindenki szereti a jó becsúszásokat."

 

"Manapság ez már sokkal nehezebb, hiszen ha kicsit keményebben csúszol be, azonnal felelõsségre vonnak. Én nagyon szerettem azokat a vad hangulatú derbiket - ha valami szabálytalan, azt természetesen lefújja a bíró, de ha valami 50-50 %-ban ítélhetõ csak meg, akkor tovább fogja engedni."

 

"Hasonló szituáció szokott elõfordulni, amikor a Unitedhez látogattunk, és általában legyõztek minket, de az utóbbi két-három évben néha jobb csapat voltunk, mint a United, még saját pályájukon is, ez pedig megmutatja, hogy ilyen rövid idõ alatt mennyit léptünk elõre."

 

"Rengeteget fejlõdtünk, és a labdát lent tartva játszunk - azokban az idõkben, amikor állandóan felénk kerekedtek, szinte tizenegy játékossal védekeztünk és magas labdákkal operáltunk. Most, ha meglesz a lehetõségünk, élni fogunk vele. Ez az amit már korábban is tettünk."

 

"Ha beszélsz Mancinivel, egyértelmûen úgy nyilatkozik, hogy gyõzni fogunk odamenni. Az emberek az elõzõ szezonban úgy beszéltek rólunk, hogy unalmasak és negatívak vagyunk, de idénre éppen minden az ellenkezõje."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!