Jones nem gondol az öngólra

A Manchester United fiatalja, Phil Jones nem hajlandó öngólján töprengeni, amely korán megváltoztatta a játék menetét és átszabta a Vörös Ördögök terveit.


Pontosan egy héttel az után, hogy az angol szövetségi kapitány, Fabio Capello a legendás olasz védõhöz, Franco Baresihez hasonlította, Jones a futball keményebb oldalát is megtapasztalta az Old Traffordon, amikor Nicolas Gaitan középre tett labdáját a saját kapujába jutatta.

 

Bár a United összeszedte magát és a fordítás is sikerült, végül csak egy pontot tudott otthon tartani, aminek köszönhetõen minimum döntetlent kell elérnie a Basel otthonában, hogy az egyenes kieséses szakaszba juthasson, ahova nagy valószínûséggel a csoport második helyén jut majd és így könnyen összefuthat egy másik nehézsúlyú klubbal a legjobb 16 között.

 

Azonban a 19 éves Jones nem emészti magát hibája fölött.

 

"Megtörtént" - mondta. "Öngólok a legjobb játékosokkal is történnek. Ez csak egyike azoknak a helyzeteknek, amikor a labda a hálóban köt ki."

 

"Mit tudsz tenni? Nincs több mondanivalóm. Ez egy szerencsétlen reakció volt és a labda a hálóban kötött ki."

 

"Nem fogom lehajtani a fejem. Néhány mérkõzést megnyersz, néhányat nem, ezzel a tudattal kell játszanod. Eltekintve ettõl (az öngóltól - a szerk.), azt gondolom elég jól teljesítettem."

 

 

Jones ragaszkodik hozzá, hogy a dicséret, amit Capellotól és másoktól kapott, nem fogja megzavarni, miután legnyûgözõen kezdte old trafford-i karrierjét.

 

"Figyelj, nagyon jó, hogy olyan jó játékosokkal hasonlítanak össze (mint Duncan Edwards, Franco Baresi), de nekem keményen kell dolgoznom és olyan teljesítménnyel kell elõrukkolnom, amirõl tudom, hogy képes vagyok rá."

 

"Remélhetõleg, ha folyamatosan jól játszom a Manchester Unitedben és annyi pontot gyûjtünk, hogy a táblázat élére kerüljünk, folyamatosan bent tudok maradni az angol válogatott keretében."

 

A tinédzser nem foglalkozik azzal, hogy a United útjába olyan nehézsúlyú ellenfelek kerülhetnek a nyolcad döntõk során - amennyiben továbbjutnak a Vörös Ördögök -, mint a Real Madrid vagy a Barcelona.

 

"Ha játszanunk kell a Barcelonával vagy a Real Madriddal, le kell játszanunk õket" - mondta. "Ez egy másik mérkõzés. Ennyi az egész."

 

"Igen, õk két fantasztikus csapat a Bajnokok Ligája sorozatában és abszolút világklasszis játékosaik vannak."

 

"Azonban õk is csak emberek. Biztos vagyok benne, hogy fel tudunk pörögni és játékba kerülni velük."

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!