Jones megéli álmát a Unitednél

A Manchester United sokoldalú játékosa, Phil Jones elárulta, imádja minden percét, amelyet elsõ szezonjában a klubnál töltött, ennek ellenére nem áll fenn annak a veszélye, hogy biztosra veszi kezdõcsapatbeli helyét.


A nyáron, a Blackburn Roverstõl 16.5 millió fontért vásárolt 19 éves játékos ebben a szezonban már 24. alkalommal léphet pályára a Vörös Ördögök mezében, amikor a csapat ma a Craven Cottagere látogat a Premier League következõ fordulójában a Fulham vendégeként. 

 

Úgy tûnik, hogy Jonesnak minden nehézség nélkül sikerült alkalmazkodnia új környezetéhez, és fontos láncszemévé vált annak, hogy a Manchester United a szezon végén megtudja védeni bajnoki címét.

 

"Nem gondoltam, hogy olyan jól fognak elsülni a dolgaim, mint ahogy" - kezdte Jones a M.E.N. Sport-nak.

 

"Abban reménykedtem, hogy olyan jó lesz, mint amilyen most, de úgy gondoltam, hogy sokkal többször fogok csak a kispadon ülni."

 

"Felkészítettem magamat, hogy lesznek nehezebb idõszakok, nem azért, mert arra számítottam, hogy majd minden mérkõzésen pályára lépek, hanem mert fiatal vagyok, és játszani akarok."

 

"Azt mondtam magamnak a szezon kezdete elõtt, hogy ha 20-25 meccsen pályára léphetek - legyen az kezdõként, vagy csereként - akkor minden okom meglesz arra, hogy boldog legyek. Ezt már most sikerült elérnem."

 

"De nem akarok pihenni. Senki ne tanácsolja ezt a menedzsernek! Az, ahogyan a dolgaim alakultak, egészen egyszerûen fantasztikusak. Valószínûleg a legjobb játékomat nyújtom mióta itt játszom, eddigi rövid karrierem alatt. Nagyon izgalmas idõszak ez számomra."

 

 

Számos összehasonlítás lát napvilágot az Old Trafford egykori kiválóságaival, Duncan Edwardsszal, Bryan Robsonnal, és Roy Keane-nel. Azonban Jones, aki októberben, Monetengró ellen léphetett pályára elõször az angol válogatottban, amelyet még két alkalom követett eddig, arra törekszik, hogy a saját stílusa miatt vívjon ki magának népszerûséget.

 

"Nagyszerû ilyen összehasonlításokról hallani. De én csak magamat akarom adni" - tette hozzá.

 

"Rengeteg parádés játékossal emlegetnek egy lapon mostanság, ez pedig nagyszerû."

 

"Két lábbal a földön járok, és tudom, hogy nekem a saját játékommal kell elérnem sikereket. Ilyen vagyok. Nem okoz csalódást, de nem is tüzel fel ez a dolog. Egyszerûen csak olyan jól szeretnék teljesíteni, ahogy csak tudok."

 

"Szeretném a lehetõ legjobb produkciómat nyújtani, és számos évig a lehetõ legmagasabb szinten játszani. Nem tudom, mikor érem el karrierem csúcspontját, de most minden nap rengeteg dolgot tanulok, és amíg ez így van, addig boldog leszek."

 

"Szerintem nagyon sokat fejlõdött a játékom. Például sokkal jobban olvasom a játékot. Technikailag is elõrébb léptem. Minden területen fejlõdtem a Unitednél. Az edzéseken is sok minden ragad rám, ami nagyszerû dolog."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!