De Gea egy hûvös fickó

Az Inside United még karácsony elõtt érte utol a Vörös Ördögök fiatal kapusát, David de Geát.


Az interjú második részében (az elsõt itt olvashatjátok) a kapus beszél gyerekkori hõseirõl, a pályán kívüli életrõl és arról, hogyan ízlik neki az angol konyha által készített étel.

Miközben felnõttél, mely kapusok inspiráltak téged?
Természetesen Peter Schmeichel. Legendás kapus volt, aki minden hálóõr példaképe.Nagyon fiatal korom óta csodáltam és követtem a kapusokat. Egy másik ilyen a Real Madrid portása, Iker Casillas. Úgy vélem õ egy kiváló példakép mindenkinek, aki védésre adja a fejét.

Beszélnél egy kicsit magadról, mint emberrõl? Milyen karaktered van?
Elég hûvös, nyugodt és boldog vagyok...a pályán és azon kívül is. Nyílván, ha meccset játszol az komoly dolog és neked is komolyan kell venned, de az életet általában könnyedén veszem. Szeretek együtt lenni a családommal, barátaimmal, barátnõmmel. Egy rendes srác vagyok.

Milyen benyomásaid voltak, amikor elõször találkoztál Sir Alex Fergusonnal?
Nos, el tudod képzelni, milyen ez, az a rekord, amivel rendelkezik, a 25 év a csúcson ennél a klubnál - ez csodálatos. Ez egy egyedülálló élmény volt, büszke voltam arra, hogy találkozhattam vele, hogy több idõt tölthettem vele. Minden, amit mondhatok, ez egy kiváltság, hogy találkozhattam a Fõnökkel.

 


Igen jól letelepedtél már itt. Hogyan szoktál hozzá Manchesterhez és Angliához?
Nagyon jól, nagyon boldog vagyok itt Manchesterben. Velem van a családom, itt van a testvérem, a barátnõm. Ki ne lenne boldog? A világ legjobb klubjában játszom és minden nagyszerûen megy.

Kedveled az angol ételeket?
Tudod, mielõtt ide jöttem az emberek csupa rosszat mondtak az angol konyháról, de meg voltam lepõdve, mennyire jó. Britanniában még semmi kellemetlent nem találtam étellel kapcsolatban. Talán kicsit könnyebb nekem, mert édesanyám otthon van és segít az ételekben. Felszedek néhány kilót és egy nagy, erõs sráccá növök!

Félretéve a labdarúgást, mi a különbség a spanyol és az angol kultúra között? Milyen élményekkel találkoztál?
A legelsõ dolog ami beugrik, az az, hogy itt Angliában jobban koncentrálnak a családra az emberek. Olyan dolgok is, mint hogy több bolt itt bezár már délután 5 körül. Ez nagyon kölönbözik Spanyolországtól, ahol az emberek sokkal több idõt töltenek az utcán, az üzletekben, az éttermekben, amik sokkal tovább vannak nyitva. Szeretem, hogy itt nyugodt, békés az élet, ami kényelmesebb, otthonosabb is, ez illik inkább hozzám. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!