De Gea az elsõ számú, de még nem elég jó

Sir Alex Ferguson még mindig David de Geát tartja hosszú távon a Manchester United elsõ számú hálóõrének.


A 18 millió fontért vásárolt fiatal spanyol kapus nehézségekkel küzdött anglii pályafutása kezdetén, az utóbbi hetekben azonban úgy tûnt, megoldotta problémáit.

Azonban a szilveszteri, Blackburn elleni összecsapáson ismét nagyot hibázott, amivel csapata kikapott a sereghajtótól, ráadásul hazai pályán.

 


Ennek következtében a Newcastle ellen Anders Lindegaard ismét visszakerült a kapuba. A dán a Rovers elleni meccs elõtti két találkozót kapott gól nélkül hozta le, ám a Szarkák ellen õ sem tudta megakadályozni, hogy a Vörös Ördögök vereséget szenvedjenek. 


A három bekapott gól ellenére is sokan arra számítanak, a Manchester City elleni találkozón is a dán válogatott játékos kezd még akkor is, ha Sir Alex Ferguson biztos abban, hosszú távon a spanyol kapus volt a megfelelõ választás Edwin van der Sar pótlására.

"Nem kérdéses, de Gea a hosszú távú jelöltünk" - mondta a menedzser. "Anders nagyon jól szerepelt. Óriási ellenfelet kapott személyében de Gea. De a Davidben rejlõ potenciál nyílvánvaló."

 


Ha ma Lindegaard játszik, úgy a legutóbbi öt United mérkõzésbõl négy alkalommal a dán védhet, ám Ferguson szerint ez nem jelenti azt, hogy állandó helyet kapna Lindegaard.

"Rendszeres kihagytuk õt (de Gea) meccsekrõl. Nagyon jó kevergetésre adott lehetõséget Anders, játszva az európai és néhány bajnoki mérkõzésen. Csak azért, mert de Gea két buta gólt is kapott a Blackburn ellen, ne gondold, hogy ezek után elhanyagoljuk annak lehetõségét, hogy mindketten játszhassanak."



 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!