Ferdinand a legendák visszatérését élteti

Rio Ferdinand már alig várja, hogy a hétvégén egy pályán láthassa a Premier League valaha volt két legfantasztikusabb tálentumát - Paul Scholes-t és Thierry Henry-t.


Scholes, aki azt követõen tért vissza a United keretéhez, hogy az elõzõ szezon végén visszavonult, és Henry, aki a New York Red Bullstól kölcsönben játszik újra az Arsenalban, vasárnap újra pályára léphetnek egymás ellen, amikor csapataik az Emirates Stadiumban mérkõznek meg egymással a forduló rangadóján.

 

Mióta nemrég visszatértek korábbi sikereik helyszínére, már mindketten tündérmesébe illõ pillanatok részesei lehettek, ugyanis Herny gyõztesgólt szerzett újabb debütáló mérkõzésén csereként beállva a Leeds elleni FA kupa mérkõzésen, míg Paul Scholes egy Old Traffordon szerzett bajnoki góllal jelezte visszatérését kezdõként. Rio Ferdinand nagyon örül, hogy mindkettejüket újra testközelbõl figyelheti hétrõl-hétre, és véleménye szerint újdonsült csapattársa újabb bajnoki címhez segítheti a Vörös Ördögöket.

 

"Nagyszerû újra látni ezt a két remek játékost - akik a legjobbak közül valóak - visszatérni" - kezdte.

 

"Ha meg kellene neveznem az öt legjobb játékost, aki valaha játszott a Premier Leagueben, Scholes és Henry is köztük lenne."

 

"Henry visszatérése természetesen remek az Arsenal számára, csakúgy, mint amilyen nagyszerû számunkra, hogy Scholes újra köztük van. Remélhetõleg õ segíthet minket minél messzebb jutni, és ezzel újabb trófeákat nyerni."

 

 

Ferdinand, csakúgy, mint csapattársai, egyáltalán nem tudtak, hogy tervben van Scholes visszatérése. A 37 éves középpályás buzgó tisztelõjeként Rio elmondta, szerinte a világ futballjából csak nagyon kevesek tudnának ilyen könnyen visszarázódni a dolgos mindennapokba egy visszavonulást követõen, mint Scholes.

 

"A földön csak nagyon kevés játékos lenne képes erre" - tette hozzá.

 

"Iniesta, Xavi, Messi... õk olyan típusú játékosok, akik úgy játszanak, mintha ez magától értetõdõ lenne. Az õ játékuk hihetetlenül természetes."

 

"Scholesy egy nappal a Manchester City elleni derbi elõtt találkozott a keretünkel, amikor megkérdeztem tõle, hogy benne lesz-e a keretben. Akkor azt mondta, hogy nem, csak lejött megnézni minket, mint az edzõi stáb tagja. Tipikus Scholesy."

 

"Volt egy olyan megérzésem, hogy visszatérhet, mert egy nappal elõtte velünk edzett. Másnap megkérdeztem a mezekért felelõs személyt, hogy ott van-e Scholes meze a mieink között. Aztán megtörtént a meccsen résztvevõ keret megnevezése."

 

"Ez fantasztikus a klub, és fantasztikus a csapat számára is. De a legfontosabb, hogy a fiatal játékosaink is sokat tanulhatnak - különösen a középpályásaink - hiszen egy klasszis játékost láthatnak munka közben."

 

"Most már minden nap velünk edz, és láthatólag ugyanolyan éles, mint elõtte. Azonnal fel tudta venni a ritmust."

 

"Az õ tapasztalata megfizethetetlen, csakúgy, mint a pályán mutatott nyugodtsága és az, ahogyan ismeri a játékot. Ha olyan szélsõid vannak, mint nekünk és olyan csatáraid, akik az ellenfél védõi mögé akarnak kerülni és támadni, akkor egy olyan játékos láta, aki így tudja tenni a labdát, ráadásul ingyen, hatalmas dolog."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!