Fontos a türelem

Sir Alex Ferguson szerint türelemmel kell lenni Paul McGuinness fiataljaival szemben.


A United menedzsere David Gillel együtt a lelátóról nézte meg a tegnap esti, Moss Lane-en lejátszott ifjúsági FA Kupa összecsapást, melyen a Vörös Ördögök akadémiája 2-1-re gyõzte le a Derby-t.

Úgy véljük, a klubnál mindenki boldog, hogy a tehetséges fiatalok fejlõdnek, érnek és ismét jó eredményt érhetnek el a tavalyi FA Youth Cup gyõzelmet követõen.

"Ez egy nagyon fiatal csoport" - mondta Sir Alex az MUTV-nek még a tegnapi gyõzelem elõtt. "A tavalyi csoporthoz képest fizikálisan kissé le vannak maradva."

"Azt hiszem, talán csak egy vagy két játékos játszik itt az elõzõ évi keretbõl. Úgy gondolom, Tyler Blackett az egyikük, aki megmaradt [Gyliano van Velzen a másik]. Ez egy fiatal csapat, tele 16 éves srácokkal."

"Azt reméljük, hogy ha átjutnak ezen a szakaszon, a következõ 2-3 hónapban elkezdenek majd fizikálisan is fejlõdni, ami még egy kis esélyt adhat nekik ebben a tekintetben."

A menedzser úgy érzi, a nagyon beharangozott 1992-es FA Youth Cup gyõztes csapat is nagyon fiatal volt, de az egyik legjobb csapattá fejlõdtek ezen a szinten, miután megnyerték a trófeát.

 


"Ha visszamegyünk a 92-es csapathoz, õk szintén elsõ évesek voltak" - folytatta Sir Alex. "De õk fizikálisan kicsit fejlettebbek voltak."

"Az egyetlen gyengécske az ifjúsági csapatban David Beckham volt - májusban van a születésnapja és akkor még csak 16 volt, nem is játszott a Youth Cup elsõ részében. Mire az elõdöntõkhöz értünk, addigra elkezdett nõni egészen 185 centi közeléig. Kicsit erõsödött és játszott az elõdöntõkben, majd a döntõben is."

"Mindez megtörténhet ebben a csoportban is. De a korukhoz képest jelenleg még nem igazán erõsek."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!