Scholes megmagyarázza visszatérését

Nem tudod mid van, addig míg el nem veszíted.


Bár ez egy régi mondás, ám valószínûleg ez a legalkalmasabb Paul Scholes helyzetének jellemzésére, miután szögre akasztotta futballcipõit, és edzõnek állt Carringtonban tavaly nyáron.

 

A veterán középpályás 2011. májusában jelentette be visszavonulását, miután meggyõzõdése volt, jó döntést hoz azzal, hogy véget vet parádés 17 éves pályafutásának az Old Traffordon. Azonban miután Sir Alex fiai visszatértek a felkészülési idõszakból és ismét harcba szálltak, hogy újra felülhessenek a Premier League bajnoki trónjára, számos kétkedés jelent meg, amelyek olyannyira valósággá váltak, hogy pár hónappal késõbb Scholes megkereste Sir Alex Fergusont, hogy visszatérhessen.

 

"Jobban hiányzott, mint ahogy gondoltam" - kezdte a 37 éves egykori angol válogatott a MUTV-nek.

 

"Az elõzõ szezon végén úgy éreztem, hogy itt a legmegfelelõbb idõ arra, hogy befejezzem a pályafutásom."

 

"De miután az elmúlt három-négy hónapban is úgy jöttem Carringtonba, hogy láthattam a régi játékostársaimat, illetve egy kicsit együtt is edzettem a tartalékokkal, jobban hiányzott ez az egész, mint ahogy arra számítottam." 

 

"Kérdezzenek meg bármely játékost, aki visszavonult, egy bizonyos ideig mindegyiküknek nagyon hiányozni fog a futball. Én is így voltam vele, ezért adtam a dolognak még egy esélyt."

 

Amikor arról kérdezték, hogy visszavonulása csak egy ravasz húzás volt-e, hogy elkerüljön egy újabb alapozási idõszakot a nyáron, Scholes meglepõ, bár egyben vicces választ is adott.

 

"Részben igen! Nem igazán lett volna kedvem három hétre Amerikába menni, ezt már elõre tudtam. Nem, nem.... egyébként nem ezért volt."

 

 

Scholes elárulta, ideges volt abban az idõszakban, amikor megkereste Sir Alexet a visszatérésével kapcsolatban, ugyanis bizonytalan volt abban, hogy miként üljön le a skót menedzserrel ezzel kapcsolatban.

 

"Elmentem felkerestem a menedzsert, és elmondtam neki, hogy szeretnék visszatérni játszani" - tette hozzá.

 

"Nem tudtam mit fog szólni. Nem tudtam milyen lesz a reakciója. Szerencsére végül pozitív lett."

 

"Nagyszerû volt visszatérni. Az elsõ két-három nap kellett hozzá, hogy újra visszaszokjak, de azóta ez már sikerült, és élvezek minden napot."

 

Scholes bombameglepetéssel felérõ visszatérése január 8-án jött el, amikor a városi rivális Manchester City ellen játszottak az Etihad Stadiumban, az FA kupa 3. fordulójában. De a legtöbb Vörös Ördög szimpatizáns számára élõben a Bolton elleni, Old Traffordra való visszatérése jelentette az igazi szenzációt, amikor az elsõ félidõ legvégén egy góllal tette le ismét névjegyét a csapatban.

 

"Remek volt."

 

"Hat hónapja nem játszottam elõtte. Furcsa volt újra a pályán lenni, de nagyszerû volt újra gólt szerezni. A teljesítményem nem volt túl kimagasló, de megnyertük a mérkõzést 3-0-ra. Csak ez számított."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!