Fergie beszélni fog Terryrõl Rioval

Sir Alex Ferguson beszélni fog Rio Ferdinanddal a Manchester United hétvégi Chelsea elleni meccs elõtt, hogy csillapítson minden kétséget a felmerülõ mérkõzés elõtti kézfogással kapcsolatban.


A Vörös Ördögöknek vasárnap a Stamford Bridgen van jelenésük, amely a két csapat rivalizálása mellett két játékos személyes szemben állása miatt is érdekes összecsapást hozhat.

 

Ugyanis a meccsen szemtõl szembe találkozhat Rio Ferdinand angol válogatottbeli kollégájával, John Terryvel, elõször azóta, hogy a Chelsea csapatkapitányát azzal vádolták meg, hogy rasszista kijelentésekkel illette Rio öccsét, a QPR-ban játszó Antont egy októberi bajnokin.

 

Van rá esély, hogy Terry nem lép majd pályára a rangadón, miután térdproblémákkal küzködik, amely értelmében Ferdinand elkerülheti, hogy kényelmetlen helyzetbe kerüljön azzal kapcsolatban, vajon kezet fogjon-e vele.

 

Ferguson teljes mértékig megértené, ha védõje úgy döntene, hogy nem fog kezet a Kékek kapitányával, de szeretné megvitatni az ügyet, és tisztán látni a helyzetet, mielõtt a két csapat a pályára lép.

 

"John Terry lehet, hogy nem fog játszani, de fogok néhány szót váltani Rioval errõl a helyzetrõl" - kezdte a skót menedzser.

 

"Rio már sok éve harcol a rasszizmus ellen, és most is felül kell emelkednie ezen a dolgon."

 

"Semmivel nem csökkenne az õ megítélése, ha úgy döntene, hogy nem fog kezet John Terryvel. Rio semmi olyat nem tett, amit szégyelnie kellene."

 

 

A vasárnapi összecsapás lesz az elsõ rangadója a Manchester Unitednek az elõttük álló két hétvégén belül, ugyanis február 11-én már azt a Liverpoolt látják vendégül, amelybe visszatérhet az eltiltását letöltõ Luis Suarez is.

 

Ez lehet az elsõ találkozás az uruguayi és a United védõje, Patrice Evra között, mióta a támadót 8 mérkõzésre eltiltották, miután rasszista kijelentéseket tett a francia bekkre.

 

"Patrice Evra már megmutatta, hogy milyen eltökélten harcol ez ellen a dolog ellen, azzal, hogy jelentette az esetet" - tette hozzá Ferguson.

 

"Ezért semmi szégyenkezni valója nincs. Ez a probléma nem a kézfogás problémájáról szól."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!