Ferguson: Kemény meccs lesz a Spurs ellen

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United nagy eséllyel pályázhat arra, hogy megvédi bajnoki címét a Premier Leagueben, ha 'túlélik' a vasárnapi, Tottenham elleni idegenbeli rangadót.


Ferguson mindig is hangot adott azon érzésének, hogy a január közepétõl tartó hat hetes mérkõzésdömping eldöntheti a United bajnoki reményeit, jelenesetben a 20., címvédéssel egybekötött Premier League-aranyérem megszerzését.

 

Az Arsenal, és a Liverpool felett aratott gyõzelmek, plusz a Chelsea ellen megszerzett egy pont három gólos hátrányból, azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök jelen pillanatban két pontos hátrányban vannak a listavezetõ Manchester Cityvel szemben, akiknek papíron egyértelmûen könnyebb dolguk volt eddig.

 

De ezen a hétvégén - amikor a City otthon fogadja az utolsó elõtti Boltont - még szinte biztosan nem cserélnek helyet a tabellán.

 

Ez pedig azt kell hogy jelentse, hogy a Unitednek szorosan a városi rivális nyomában kell lihegnie, mielõtt április 30-án az Etihad Stadiumban megvívják a bajnoki cím döntõjének is beillõ helyi derbit.

 

"Kemény mérkõzés elébe nézünk a Spurs ellen" - kezdte Sir Alex az Inside Unitednek.

 

"Ha ezt az egy összecsapást túléljük, akkor nagyon nagy esélyük nyílik arra, hogy megnyerjük a bajnokságot."

 

"Elfogadnám, ha két pont hátránnyal kellene nekivágnunk a City elleni meccsnek az Etihad Stadiumban. Bár jobban örülnék pontegyenlõségnek."

 

"De ha már lõtávolságon belül tudnánk maradni addig az éllovashoz képest, elfogadnám."

 

 

Annak ellenére, hogy nemrég több kérdõjel is megjelent a csapat játékosainak erõnléti állapotával kapcsolatban, miután Antonio Valencia és Tom Cleverley is kisebb sérülést szenvedtek az Ajax elleni Európa-liga párharc során, a United sérültjeinek listája egyre kevesebb nevet tartalmaz.

 

Ez pedig Ferguson számára a korábbinál nagyobb fokú optimizmusra ad okot.

 

"Jobb lett volna, ha sokkal több bevethetõ játékosom van, mint amennyi az elmúlt hetekben rendelkezésemre állt, mert hihetetlen sérüléshullám lett úrrá rajtunk" - tette hozzá.

 

"De jól cselekedtünk Chris Smalling és Phil Jones kezelése kapcsán, amikor egy kisebb pihenõt adtunk nekik."

 

"Õk még nagyon fiatal játékosok, de már hetek óta kisebb húzódásokkal játszottak."

 

"Aztán hirtelen egyszerre mindegyiküket utolérte, nekünk pedig be kellett áldoznunk egy két mérkõzést a pihentetésükre, hogy késõbb egészségesebben térhessenek vissza. Megfelelõ pihenõidõt biztosítottunk számukra, így mostanra újra frissek tudnak lenni."
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!