Fiatalok mutatkozhatnak be az Old Traffordon

A szerdai, Charlton Athletic elleni Ifjúsági FA kupa mérkõzés számos fiatal Vörös Ördögnek nyújt majd lehetõséget, hogy elõször ízleljék meg, milyen az Old Trafford közönsége elõtt játszani.


Az ötödik fordulóban a Manchester United akadémiai (U18) csapata a Swansea City fiait ütötte ki 5-1 arányban a Liberty Stadiumban, ráadásul mindezt kulcsjátékosaik, a csapatkapitány, Luke McCullogh és a középpályás Adnan Januzaj (a képen balról a harmadik) nélkül sikerült elérniük.

 

Jack Barmby eddig az Ifjúsági FA kupa minden fordulójában betalált az ellenfelek hálójába, úgyhogy most arra fáj a foga, hogy kezdõként léphessen pályára a negyeddöntõben, miután a bajnokságban csak csereként állt be a Wolves elleni 3-3 alkalmával. Jamie Wilson és Kenji Gorré növelték esélyeiket a csapatbakerülésre azáltal, hogy sikerült megszerezniük szezonbeli elsõ góljukat, míg Tyler Blackett és Mats Daehli újra a kezdõben találhatják magukat.

 

 

"Amikor az akadémiai csapatban Swanseaben játszott, öt játékosukat is nélkülözniük kellett" - mondta nemrég Sir Alex a MUTV-nek.

 

"Különösen Adnan hiánya esetében beszélhetünk nagy veszteségrõl. Tom Lawrence és Luke McCullogh sem lehetett ott a csapattal, meg még páran. De így is megnyerték a mérkõzést 5-1-re, ez pedig hatalmas fegyvertény az edzõjük, Paul McGuinness és Jim Ryan számára."

 

A Charlton azzal vívta ki a jogot, hogy az Old Traffordon játszhasson a címvédõvel, hogy legyõzték a Tottenham Hotspurt, köszönhetõen Oliver Muldoon késõi szabadrúgásgóljával. A londoniak jelen pillanatban tíz mérkõzéses veretlenségi sorozatot tudhatnak magukénak, és bár kulcsjátékosuk a középpályáról, Bradley Jordan bokaszalag-szakadás miatt nincs bevethetõ állapotban, edzõjük, Steve Avory szerint csapata készen áll a tavalyi gyõztes legyõzése által jelentett kihívásra.

 

"Magabiztos vagyok ezt illetõen" - kezdte Avory a Charlton hivatalos honlapjának.

 

"Mert tudom, hogy a játékosaim megtudnak majd birkózni ezzel a feladattal."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!