FA Youth Cup: United 3-2 Charlton

A Manchester United bejutott az ifjúsági FA Kupa elõdöntõjébe, miután az Old Traffordon lejátszott igen lüktetõ játék után drámai végjátékkal 3-2-re legyõzte a Charlton Athletic együttesét.


Micsoda reklám volt ez a futball ezen szintjének ez a találkozó, melyen Jack Barmby - aki folytatja sorozatát és minden körben betalált -, Gyliano van Velzen és James Wilson góljaival nagyszerû sikert arattak a Vörös Ördögök. De ne a történet felétõl kezdjük el a mesét!

Bõven a Harry Gerard sérülése miatti 10 perces hosszabbításban járt már a mérkõzés, amikor a csereként beálló Wilson teljesítette minden United szurkoló vágyát és gyõzelembe repítette csapatát akkor, amikor a londoniak - valljuk be - 10 emberrel is többet tettek a gyõzelem megszerzéséért.

A vendégek magas csapattal álltak fel, próbálva testi elõnyüket kihasználni és talán ezért is cserélte le Paul McGuinness a második félidõben Luke Hendrie-t. A csapatkapitány Luke McCullough felépült sérülésébõl, vezetésével az elsõ helyzet mindjárt Sam Byrne elõtt adódott, mielõtt Jonny Sutherland kapusnak kellett volna bemutatnia képességeit. Elõbb Callum Harriott lövését tolta ujjheggyel a felsõ lécre, majd Oliver Muldoon és Tobi Sho-Silva helyzeteit is hárította a United hálóõre. A túlsó kapu elõtt Tyler Blackett beadása után Jack Rudge került hatalmas helyzetbe, de nem tudott õ sem betalálni.

Szinte a semmibõl jött a vezetõ találat, amikor Jack Barmby a tizenhatos elõterének bal szélérõl egy nagyszerû lövéssel járt túl a kétségbeesetten vetõdõ Dillon Phillips eszén. A vezetés azonban rövid életû volt, a Charlton 3 perc múlva egyenlített. Harriott lövését Sutherland védte egy újabb kiváló mozdulattal, de a labda éppen Sho-Silva elé került, aki közelrõl a bal felsõbe bólintotta a labdát. Nem volt még vége az elsõ félidõnek, McCullough nem tudott tisztázni, amit Harriott próbált kihasználni, de a szünetre végül maradt a teljesen igazságos döntetlen.

A második félidõ elején a United magasabb sebességre kapcsolt, elõbb Byrne tornáztatta meg Phillipset, majd nem sokkal beállása után Wilson fejelte Barmby beadását a kapu fölé. Bár a hazai kapu elõtt Nicolas Ioannou kissé suta megmozdulása nem sokkal kerülte el saját kapuját, a United sokkal veszélyesebben játszott és a mindig veszélyes Barmby egy labdaszerzés után remek lövést eresztett meg az ellenfél kapujára, de Phillips kiválóan mentett.

A United nyomása eredménnyel zárult, amikor Liam Grimshaw kiváló beadására Gyliano van Velzen érkezett a védõk szorításában és fejesével ismét elõnyhöz juttatta a Vörös Ördögöket. Csupán 1 perc 25 másodperc kellett a Charltonnak ahhoz, hogy ismét kiegyenlítsen. Sho-Silvát nem tudták megállítani a védõk, a támadó pedig a tizenhatos elõterébõl kilõtte a jobb alsó sarkot. Sutherland vetõdött, de képtelen volt elérni a labdát, ezzel lett 2-2 az állás.

Sho-Silva közel járt a mesterhármashoz is, de fejese végül kapu mellé szállt. A találkozó vége felé a csereként beálló Gerardot kaszálta el Blackett, a vendégek csereemberét hordágyon kellett levinni és mivel nem volt már több cserelehetõségük, 10 emberrel fejezték be a mérkõzést, ám ez nem jelentett hátrányt számukra, sõt õk voltak a jobbak a 10 perces meccs végi hosszabbításban. Adebayo Azeez többször gondot okozott a hazai védelemnek. Egy lövését Ioannou mentette a gólvonalról, majd egy csodálatos védéssel Sutherland is megállította a támadót, hogy megszerezze a gyõztes gólt.

A döntetlen miatt egyre közelebb került a hosszabbítás lehetõsége, ám van Velzen a 97. percben balról jól gurított vissza Wilsonnak, aki jobbal a hosszú sarokba továbbította a labdát, a Unitedet pedig az FA Youth Cup elõdöntõjébe lõtte, amit a Chelsea ellen játszik majd a csapat oda-visszavágós rendszerben.


FA Youth Cup, negyeddöntõ
Manchester United 3-2 Charlton Athletic
Old Trafford, 4461 nézõ

United: Sutherland - Grimshaw, Ioannou, McCullough, Blackett - Barmby(Gorre 95.), Rudge(Ekangamene 89.), Hendrie(Wilson 56.), Daehli - van Velzen, Byrne
Nem használt cserék: Jacob, Rowley

Gólszerzõ: Barmby 42', van Velzen 76', Wilson 97' illetve Sho-Silva 45', 77'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!