De Geát lenyûgözte a díj

Február hónap legjobb játékosának David de Geát választották meg a szurkolók a hivatalos oldalon.


A négy hetes periódus a Stamford Bridge gyepén lejátszott mérkõzéssel indult, ahol a spanyol kapus több világklasszis védéssel segítette csapatát az egy ponthoz, majd a Kanárik elleni mérkõzéssel fejezõdött be a hónap, amikor sakkban tartotta az ellenfél támadóit, míg Ryan Giggs megszerezte a gyõztes találatot.

Az ilyen erõfeszítések segítették a kapust abban, hogy a hét nyelven megjelenõ, hivatalos weboldalon megtartott szavazásra leadott voksok 45 százalékát bezsebelje. Pénteken csak a Manutd.com-nak beszélt minderrõl de Gea: "Ez egy nagyszerû hír, és amiért igazán különleges, hogy saját szurkolóink szavaztak - mindez megmutatja, jó megértés és érzés van köztük és köztem."

"Ez bizonyíték arra, hogy valamit jól csinálok és fantasztikus, hogy a rajongók felismerték ezt."

 


Néhány mezõnyjátékos is egyetértett az eredménnyel. Michael Carrick a ManUtd.com-nak elmondta: "David már nagyon jó. A Chelsea elleni teljesítményérõl eszembe jut, micsoda védést is mutatott be a végén egy szabadrúgást követõen. Ha elbuktuk volna azt a meccset, az sokat kivett volna belõlünk."

"Pár hatalmas védést mutatott be kritikus idõszakokban és ezért nagyszerû kapus. Nagyot védett, amikor kellett. Elõlépett és fantasztikus volt."

A szavazás végeredményének dobogós helyezettje is egyetértett Carrickkel. Paul Scholesról van szó, aki de Gea és Javier Hernandez mögött a harmadik helyet szerezte meg, a Norwich meccs után beszélt az MUTV-nek: "David nagyszerû volt. Néhány csodás védést is bemutatott, kijött a beadásokra és mindet jól megszerezte. Ha egy kapus így teljesít, az a hátsó négyesnek és az egész csapatnak sok bizalmat ad."

De Gea az egyetlen olyan játékos, aki kétszer lett a hónap legjobbja ebben a szezonban - novemberben is õ nyert. A többi gyõztes: Wayne Rooney (Augusztus), Nani (Szeptember), Javier Hernandez (Október), Dimitar Berbatov (December) és Antonio Valencia (Január).

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!