U18: Barnsley 1-0 United

Egy csodálatos, korai Brad Abbott lövéssel szenvedett vereséget a United a Barnsley otthonában.


Sok helyen megváltozott Paul McGuinness csapata a szerdai FA Youth Cup meccshez képest. Jack Barmby és Tyler Blackett csak a kispadon ült, míg Mats Daehli és Gyliano van Velzen pihenõt kapott.

A házigazdák jól kezdtek, a 17. percben a vezetést is megszerezték, amikor Abbott egy jó megindulást követõen a tizenhatoson belülre kerülve védhetetlenül lõtte ki Joe Coll kapujának bal felsõ sarkát.

A Vörös Ördögök ezután sem tudták maguknál tartani a labdát, a hazaiak labdával és anélkül is tartották magas tempójú játékukat.

Szinte csak pontrúgásokból adódott lehetõség a vendégek elõtt. Kenji Gorre 23 méterrõl elvégzett szabadrúgása centikkel kerülte el a kaput, majd a csereként beálló Jack Rudge szabadrúgása szállt léc fölé, köszönhetõen Lukas Lidakeviciusnak.

Ráadásul még sérülések is nehezítették McGuinness csapatát. Jack Rudge a csatár Sam Byrne-t helyettesítette, aki a bokájára kapott egy rúgást, késõbb pedig szinte ugyanabban a pillanatban Charni Ekangamene és Matt Wilkinson is csípõjét fájlalta.

A második játékrész elején jól játszottak a Vörös Ördögök, de szerencséjük sem volt, amiért nem kaptak büntetõt, miután Gorre elfutását követõen Kurtis Turner ügyetlenül kezezett saját tizenhatosán belül. Az egész találkozón úgy tûnt, hogy a hazaiak esélyesebbek az újabb gól megszerzésére, ám végül Abbott kiemelkedõ pillanata jelentette a különbséget.


Premier Academy League
Barnsley 1-0 Manchester United
Oakwell Academy Complex

United: Coll - Wilkinson, Dalley, McCullough, Rowley - Ekangamene(Blackett 73.), Hendrie, Gorre(Barmby 73.), Ricketts-Hopkinson - Wilson, Byrne(Rudge 41.)
Nem használt cserék: Jacob, Grimshaw

 

Gólszerzõ: Abbott 17'
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!