FAYC: United 1-2 Chelsea

A Unitednek hátrányból kell felállnia a Stamford Bridgen, ha továbbra is az ifjúsági FA Kupában akar szerepelni, miután péntek este az Old Traffordon 2-1-re elvesztették a Chelsea elleni elõdöntõ elsõ mérkõzését.


A Kékek kényelmes helyzetben érezhetik magukat a párharcban azok után, hogy Amin Affane és Islam Feruz is betalált a Vörös Ördögök ellen. Paul McGuinness szünet utánra feljavuló csapatából csak James Wilson tudott eredményes lenni az igen szórakoztató találkozón.

McGuinness két helyen változtatott a Charltont legyõzõ alakulaton: Wilson lett az egyetlen támadó Sam Byrne helyett, míg a középpályán Lee Hendrie helyére Ben Pearson találta magát a kezdõcsapatban.

A Chelsea úgy jutott el az elõdöntõbe, hogy két alkalommal büntetõpárbajra kényszerült, valamint a negyeddöntõ során 0-3-ról felállva 4-3-mal ejtette ki a Nottingham Forestet. És a hatodik percben majdnem elõnybe is kerültek a vendégek. Lucas Piazon rövid szöglete került Alex Davey-hez, aki Nathan Ake-hez játszott, ám a középsõ védõ Luke McCullough szorításában 9 méterrõl kapu fölé küldte a labdát.

A vendégek azonban nem hibáztak az újabb lehetõségük során és a 14. percben méltán szerezték meg a vezetést.Piazon cselezgetett a United tizenhatosán belül majd passzolt Affane-hoz, aki a rövid sarokba lõtt 9 méterrõl.

A Vörös Ördögök a korai hátrány után sem tudtak igazán tiszta gólhelyzetet kialakítani, míg a Chelsea továbbra is fenyegetést jelentett. Nathaniel Chalobah remekül játszott a hazai védõk mögé kiugratva Piazont, aki azonban nagy helyzetben csúnyán kapu mellé bombázott.

A 34. percben végre helyzetbe került a United és majdnem egyenlített is. 30 méterrõl végezhetett el szabadrúgást Jack Rudge, aki legurította Tyler Blackettnek a labdát. A védõ elképesztõ lövése a felsõlécen csattant, majd a Chelsea védõk kivágták kapujuk elõl a labdát.

Miután a Chelsea legjobb góllövõje, Feruz mindkét félidõben mellé lõtt egyszer, a Manchester végre növelte a nyomást ellenfelén. Alig több, mint egy óra játék után Gyliano van Velzen lövését kellett hárítania Jamal Blackman kapusnak, az ezt követõ szöglet után azonban már õ sem tudta megakadályozni, hogy James Wilson gólt szerezzen, ezzel kiegyenlítve az eredményt.

De csak percekig volt döntetlen az állás, hat perccel késõbb ismét vezetett a Chelsea. Rudge vesztett labdát a középpályán, amire Chalobah csapott le és Feruzhoz passzolt. A csatár próbálta visszatenni a játékszert, de az McCullough-on megpattant, így szabad terület nyílt Feruz elõtt és Jonathan Sutherland kapujába lõtt.

Továbbra is támadtak a vendégek, Feruz elõl mentett hatalmasat McCullough, majd Sutherland védett kiválóan a csereként beálló Alex Kiwomya helyzeténél. Ezután a Untiednek volt egy óriási lehetõsége az egyenlítésre hat perccel a vége elõtt, de van Velzen gyengén lõtt Mats Daehli passza után.

A Chelsea így megtartotta elõnyét, de korántsem lefutott még a párharc a londoni visszavágó elõtt.

FA Youth Cup, elõdöntõ, elsõ mérkõzés
Manchester United 1-2 Chelsea
Old Trafford

United: Sutherland - Grimshaw, Ioannou, McCullough, Blackett - Barmby(Ekangamene 90.), Rudge(Hendrie 76.), Pearson(Byrne 76.), van Velzen - Daehli, Wilson.
Nem használt cserék: Jacob, Dalley

Gólszerzõ: Wilson 62' illetve Affane 14', Feruz 68'
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!