Ismerd meg a jövõt! - Jack Barmby

Korábban volt egy rovatunk "Ifjú titánok" címmel, melyben a Manchester United egy adott fiatalját próbáltuk bemutatni.


Szeretnénk feléleszteni ezt a rovatot, hogy jobban megismerhessétek a tartalék és az akadémiai csapat játékosait, hiszen rengeteg tehetség rúgja a labdát a Vörös Ördögök utánpótlásában. Az egyik legtehetségesebb az idei akadémiai csapatból Jack Barmby, most vele ismerkedhettek meg.

Nem ismeretlen a labdarúgásban a Barmby név, hiszen a 23-szoros angol válogatott játékosról, Nick Barmbyról sokan hallhattatok. Nem véletlen a névegyezés, hiszen Jack a Hull City jelenlegi menedzserének fia.

 


Jack Barmby 1994. november 14-én született Londonban. A Hull Cityben kezdte pályafutását, ám 2008 nyarán a Manchester Unitedhez igazolt az angol futball egyik legnagyobb tehetségének tartott fiatal. Az akkor még csak 14 éves srác hamarosan be is mutatkozott a Vörös Ördögök akadémiai csapatában és az évek során odáig jutott, hogy immár az U-18-asok meghatározó tagja lett, mellyel kiérdemelte, hogy a tartalékok között is szerepelhetett két alkalommal.

Kezdetben leginkább a bal szélen szerepelt kiemelkedõen, de csatárként is megállta a helyét. Az utóbbi idõben többször láthatjuk a középpálya jobb szélén is, ahol szintén csodálatos produkcióra képes, melyet az idei szezonban több alkalommal is prezentált.

Mert az idei szezon az akadémiai csapat berkein belül talán leginkább róla szól. Rendkívül sokat fejlõdött összjátékban, miközben kapura olyan veszélyes még most is, mint korábban más posztokon. A szezon elõtti Milk Cup alkalmával a United legjobb góllövõje lett, összesen 5 találatot szerzett 5 mérkõzésen. Ami alapjában véve is igen elismerésre méltó, de az öt meccsbõl csupán egy olyan volt, amelyet végig is játszott (a döntõt, melyen a United 5-1-es vereséget szenvedett, az egyetlen gólt éppen Jack szerezte).

 


A Milk Cup után következett az igazán éles bevetés, az akadémiával bajnoki és FA Youth Cup meccseken mérhette össze korosztálya többi kiválóságával, mire is képes. És meg is megmutatta, mire képes. Nagyszerûen cselez, gyorsaságával és támadó szellemû mentalitásával minden mérkõzésen nehézségeket okozott az ellenfeleinek. Kiválóan lõ, legyen szó akár távoli lövésekrõl. Nem egy gólt láthattunk tõle húsz méterrõl, vagy akár még távolabbról. Jobb szélen játszva cseleivel képes tisztára játszani magát, majd kiváló bal lábával komoly tûz alá venni az ellenfél kapuját, de ha olyan a helyzet, képes gólhelyzetbe hozni társait akár a tizenhatos elõtti területrõl, vagy szélrõl. 

Jelenleg az akadémia legjobb góllövõje, idén a Milk Cupon elért góljaival együtt már 18 találatnál jár. A bajnokságban 8, míg az FA Youth Cupban 5 gólt szerzett (minden fordulóban betalált eddig, kivéve az elõdöntõt). Több mérkõzést õ döntött el, hatalmas érdemei vannak abban, hogy a Vörös Ördögök bejutottak az elõdöntõbe.

 

Legyen kezdõ, vagy akár a padról beálló játékos, minden esetben óriásit képes lendíteni a csapat játékán és eredményességén.

 

Tehát talán kijelenthetõ, hogy a fiatal U18-as csapat legnagyobb csillaga idén Jack Barmby, aki nem csak eredményességével, de mezõnyben mutatott játékával is erõsen pályázhat a 'Jimmy Murphy Young Player of the Year' címre!

 

 

 

A korábbi 'Ifjú titánok' cikksorozatunk részei:

 

Mats Moller Daehli, Davide Petrucci, Ravel Morrison (azóta eligazolt), Paul Pogba, Will Keane, John Cofie, Ryan Tunnicliffe, Oliver Norwood, Nicky Ajosé (azóta eligazolt)

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!