Jones a bajnoki címért hagyta ott a Roverst

Phil Jones a tavalyi szezon végéig részese volt annak a Blackburnnek, amelyet a Manchester Unitednek az elmúlt évek során gyakran nagyon nehéz volt legyõznie - de a Vörös Ördögök bajnoki címének ünneplése az Ewood Parkban meggyõzte a váltásról...


Jones még egy csiszolatlan gyémántra hasonlító tinédzser volt, amikor elõször pályára léphetett Sir Alex Ferguson legénysége ellen, egy 0-0-s döntetlen alkalmával 2010-ben, amely minden bizonnyal az akkori címvédõ United minden álmát szerte foszlatta azt illetõen, hogy meg tudják elõzni a késõbbi gyõztes Chelsea-t a bajnoki címért folyó versenyben.

 

Hasonló párosítás mellett tavaly azonban teljesen más lett a végkifejlet, ugyanis egy késõi, Wayne Rooney által értékesített büntetõ elégnek bizonyult ahhoz, hogy a Vörös Ördögök bebiztosítsák történetük 19. bajnoki címét, amellyel Anglia legeredményesebb klubcsapatává váltak.

 

Ezt követõen a hármas sípszó felharsanása után rögtön, a United játékosai ünneplésbe kezdtek az Ewood Park gyepén. Phil Jones pedig részese akart lenni egy ilyennek.

 

"Egyértelmûen ez az, amiért távoztam" - kezdte Jones a Blackburntõl való eligazolásával kapcsolatban.

 

"Remek emlékeket õrzök a Blackburnnél eltöltött idõszakomból, a klubnál pedig csodás emberekkel dolgozhattam együtt."

 

"De trófeákat akartam nyerni, és egy olyan csapat részesévé válni, amely stabil háttérrel rendelkezik, mint a United. Ha magasba emelhetném a bajnoki címért járó trófeát a szezon végén, az hatalmas siker volna számomra."

 

Miután Jones már ifjú korától kezdve a Roversnél nevelkedett, ezért számára rengeteg idõ állt rendelkezésre ahhoz, hogy betekinthessen abba, mitõl szenvedett olyan rendkívül sokat a Manchester Unitedet, amikor az Ewood Parkban játszottak.

 

 

Annak ellenére, hogy a legutóbbi Liverpool elleni vendégjátékok alkalmával 11 mérkõzésen négy gyõzelmet tudtak szerezni, ugyanennyi mérkõzésen a Manchester City-t pedig ötször gyõzték le saját otthonában, és ennél is többször kerekedtek felül a Boltonon és az Evertonon az Old Traffordtól távol, arról nem is beszélve, hogy a Wigan ellen eddig mindig gyõzni tudtak a DW Stadiumban, a Unitednek mindösszesen 2, azaz kettõ gyõzelme van elmúlt 11 próbálkozásából az Ewood Parkban.

 

Ez egy nagyon furcsa, és egyben érdekes statisztika, amelyrõl Jones úgy gondolja, hogy a vendéglátók biztosan szeretnék tovább javítani hétfõn este.

 

"Ez egy olyan hely, ahol nem lehet félvállról venni a mérkõzéseket, ráadásul most a Manchester United látogat vendégségbe" - tette hozzá.

 

"Helyi rangadóról beszélünk, ahol a felkészülés a nyomásgyakorlásról és arról szól, hogy miként tudnák megállítani a United játékát. Ez nem lesz másként hétfõn sem. Pontosan tudják, hogy milyen taktikát kell bevetniük ehhez, nekünk pedig a képességeink legjavát kell majd nyújtanunk ahhoz, hogy felül tudjunk kerekedni rajtuk."

 

Jones kapcsolattartása egykori társaival egy kissé zátonyra futott az utóbbi napokban, ám a lefújást jelentõ hármas sípszót követõen minden bizonnyal elindul majd a zrikálódás a felek között.

 

"Tartom a kapcsolatot néhány egykori csapattársammal, és néhányukkal beszéltem is nem rég. Õk egy nagyszerû közösség, és mindig is a barátaim lesznek. De nem a múlt héten. Nem akarok semmit elárulni nekik - és ezzel így vannak õk is."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!