U18: United 2-1 Newcastle

A Manchester United akadémiája megszerezte 2012-ben az elsõ bajnoki gyõzelmét. Carringtonban lejátszott találkozón szemet gyönyörködtetõen teljesítettek a fiatalok és még egy, Joe Rothwell által elhibázott büntetõ is belefért.


Gyliano van Velzen készítette elõ mindkét hazai gólt az elsõ félidõben azon Szarkák ellen, akik ritkán szenvednek vereséget a bajnokság során.

Hét perc kellett a Vörös Ördögöknek, hogy megszerezzék a vezetést. Ekkor Jack Barmby tálalt van Velzen elé, aki tisztára játszotta magát és beívelte kapu elé a labdát. Az érkezõ Ben Pearson pedig rendkívül hasonló gólt szerzett, mint a Charlton elleni FA Youth Cup találkozón James Wilson.

A vendégek keményen dolgoztak az egyenlítésért, ami a 34. percben sikerült is nekik. Ben Sayer vesélyes szabadrúgását Dan Taylor fejelte be a debütáló Kieran O'Hara kapujába. Azonban a hazaiak még a szünet elõtt ismét vezetést szereztek, amikor van Velzen három védõt is maga mögött hagyott a bal szélen, majd középre játszott, amire érkezett Jack Rudge, megszerezve a vezetõ gólt.

A második játékrészben a sérülésébõl visszatérõ Rothwell - aki jól teljesített a találkozón - csúsztatott mellé, majd Liam Grimshaw és Barmby veszélyeztetett, míg a túlsó kapunál O'Hara fogott meg mindent, többek között Taylor okos megmozdulása utáni lehetõséget is. A csereként beálló Brandon Miele is védésre kényszerítette a Vörös Ördögök kapusát.

A meccs végi hosszabbítás pillanataiban Mitchell kapus szabálytalankodott Sam Byrne-nel szemben, a megítélt büntetõt Rothwell lõtte, ám a Szarkák hálóõre javította hibáját és oldalra tolta a lövést.


Barclays Premier Academy League
Manchester United 2-1 Newcastle United
Carrington

United: O'Hara - Grimshaw, Ioannou, McCullough, Blackett - Van Velzen, Rudge, Rothwell, Pearson, Barmby(Byrne 71.) - Wilson
Nem használt cserék: K.Harrison, Wilkinson, Fletcher

Gólszerzõ: Pearson 7', Rudge 41' illetve Taylor 34' 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!