U18: Vereség büntetõkkel a döntõben

A Manchester United tizenegyesekkel 5-3-ra elveszítette az Aegon Future Cup döntõjét az Ajax ellen, miután a rendes játékidõben 2-2-es döntetlent értek el az amszterdami tornán.


Sean Goss, az Exeter Citytõl érkezett próbajátékos tizenegyesét kifogta Xavier Mous kapus, míg a holland csapat mindegyik tizenegyesét értékesítette, így otthon tartották a Future Cup trófeáját.

 

 

A Vörös Ördögöket már a mérkõzés korai szakaszában nyomás alá helyezték, amely során Kieran O'Haranak kellett egy nagyobb védést bemutatnia a 23. percben. A második félidõben a csapatkapitány Joe Rothwell egy parádés mozdulattal játszotta a labdát Sam Byrnehez, majd egészen a kapuig sprintelt, hogy az ír szélsõ beadását gólra váltsa, és ezzel megszerezze a vezetést.

 

Pillanatokkal késõbb egy védelmi megingás után Byrne mutathatta meg sebességét, és ellenfeleit lefutba vallal a kapu sarkába lõve megduplázta a csapat elõnyét. Csak a kapufa akadályozta meg, hogy Byrne közelrõl megszerezze második gólját, ez pedig utólag kiderült, hogy nagyon sokba került.

 

O'Hara ugyanis egy elõre adott passzánál rosszul mérte fel a helyzetet, amelyre lecsapott Branco van der Boomen, aki a nedves talajú pályán kilépett és a kapus mellett elhúzva szépített, és ezzel elkerülhetõ nyomás alá helyezte a manchesterieket. Miután ezt követõen a kapufa mentette meg a Unitedet, David van Bruggen talált be ismét a United kapujába egy nagy keveredés után, így tizenegyesekre tudta menteni a mérkõzést.

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!